Liviu Ilaşi – profesor la UPG

Daniel Dimache -

Directorul general al SC Conpet SA, Liviu Ilaşi, a trecut de la societatea care asigură transportul produselor petroliere pe teritoriul României la catedra Universităţii Petrol Gaze. Nu definitiv însă, ci numai pentru două ore, în calitate de… senior al petrolului, în cadrul proiectului derulat la nivelul UPG „Seniorii Petrolului Românesc”- studiu de caz. Prof. dr. Liviu Dumitraşcu, realizator al emisiunii dedicate petroliştilor la Valea Prahovei TV şi totodată cadru didactic la universitatea ploieşteană, este cel care desfăşoară proiectul prin care o serie de personalităţi din domeniu, invitaţi ai emisiunii, susţin o serie de prelegeri în faţa masteranzilor de la Ştiinţe Economice, prezenţi fiind în amfiteatru, însă, de fiecare dată şi studenţi, dar şi cadre didactice interesate să asiste şi să interacţioneze cu invitaţii.

„Rolul Conpet în arhitectura globală a industriei petroliere româneşti” a fost tema seminarului susţinut de directorul general Liviu Ilaşi, în parteneriat cu dr. ing. Gheorghe Ionescu, director Operaţiuni Conpet. Bineînţeles, cei mai mulţi dintre masteranzi au fost interesaţi, atât să cunoască detalii despre activitatea de transport al produselor petroliere, despre agentul economic de o importanţă capitală în industria petrolieră ce derulează această activitate, chiar de la cei care îl conduc şi manageriază, dar mai ales au fost interesaţi cum pot ocupa un post în cadrul Conpet şi desfăşura o carieră în domeniu.

Partea a doua a seminarului a fost susţinută de prof. dr. Ing. Cornel Dinu, de la Universitatea din Bucureşti – Facultatea Geologie, pe tema „Gazele de şist”. Un subiect incitant, extrem de interesant prezentat la cel mai înalt nivel ştiinţific, care a născut, la capitolul concluzii/comentarii/dezbateri, aşa cum era de aşteptat, numeroase controverse.