Municipiul Ploiesti

Municipiul Ploiesti

Ultimele stiri din Municipiul Ploiesti

Percheziţii ale poliţiei la infractorii vremurilor de coronavirus
Percheziţii ale poliţiei la infractorii vremurilor de coronavirus

În această dimineață, poliţiştii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au efectuat 19 percheziții la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.  16 mandate de aducere au fost puse în aplicare. Percheziţiile s-au desfășurat atât la sediile [...]

Citeste Mai Departe
La mulţi ani, Calliope! La mulţi ani, Adrian Moroianu Geamăn!
La mulţi ani, Calliope! La mulţi ani, Adrian Moroianu Geamăn!

Firma Calliope aniversează astăzi 30 de ani de existenţă. Creaţie a omului de afaceri Adrian Moroianu Geamăn, Calliope este un brand de prim plan în mass media din Prahova, de după Revoluţie, permanent promotor al dreptului la informare al cetăţenilor şi al libertăţii de exprimare. Adrian Moroianu Geamăn poate nu a fost şi nici acum [...]

Citeste Mai Departe
Comuna Bărcăneşti şi DN1, iluminate într-un mare fel
Comuna Bărcăneşti şi DN1, iluminate într-un mare fel

Comuna Bărcăneşti a obţinut finanţare pentru extinderea şi modernizarea iluminatului public, proiect prin care beneficiază de îmbunătăţirea iluminatului stradal, atât locuitorii comunei, prin iluminarea eficientă a străzilor, cât şi şoferii care parcurg arterele de trafic importante ce traversează comuna din sudul Ploieştiului. A fost cuprinsă în cadrul proiectului iluminarea a 7,5 kilometri de drumuri naţionale, [...]

Citeste Mai Departe
Sunaţi la poliţie dacă aţi văzut-o!
Sunaţi la poliţie dacă aţi văzut-o!

Ieri, 23 iunie, în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr.3 Ploiești au fost sesizați despre faptul că numita STAN MARIA-ALESSIA, în vârstă de 12 ani, domiciliată în municipiul Ploiești, a plecat în mod voluntar de la domiciliu în jurul orei 09:30 și nu a revenit. Semnalmente 1,55 metri înălțime, constituție astenică, [...]

Citeste Mai Departe
O remiză „albă”, cu ocazii multe, dar pe „nevăzute”, ca-n pandemie! Marinescu versus Budescu fără un învingător în primul meci amical al Petrolului, cel cu Astra!
O remiză „albă”, cu ocazii multe, dar pe „nevăzute”, ca-n pandemie!...

Joi, 11 iunie 2020, pe „Ilie Oană” s-a disputat primul meci amical al Petrolului din pandemie. De fapt, din starea de alertă. Asta în vreme ce o viitoare adversară din play-off, mai precis Rapidul, a bifat chiar două! Unul cu o grupare din play-out-ul Ligii 1, Dinamo, și altul, cu aceeași oponentă a „lupilor”, Astra [...]

Citeste Mai Departe
Gata cu pregătirea individuală! De luni, 24 de jucători ai Petrolului se „mută” într-un hotel de lângă bulevard și se vor antrena, la Pleașa și Strejnicu, în grupe de câte 4!
Gata cu pregătirea individuală! De luni, 24 de jucători ai Petrolului...

De luni, 25 mai 2020, respectând ad-litteram – după cum declară directorul sportiv Costel Lazăr – impunerile din ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății, plus protocolul medical al Federației Române de Fotbal, un lot format din 24 de fotbaliști ai FC Petrolul Ploiești se va instala, pentru 14 zile, în [...]

Citeste Mai Departe
Invitat în dublă ipostază, la „ORA hipică”. Marian Pușcaș va dezbate cu Silviu Crângașu situația turfului și a fotbalului din Ploiești și Prahova!
Invitat în dublă ipostază, la „ORA hipică”. Marian Pușcaș va dezbate...

La episodul de astăzi, 22 mai 2020, ora 21.00, al emisiunii săptămânale „ORA hipică”, pe care o realizează și moderează la „Ploiești TV”, Marian Pușcaș a ales un invitat în dublă ipostază: consilier pe probleme de sport al primarului Adrian Dobre și, totodată, președinte al Asociației Județene de Fotbal Prahova. Este vorba despre fostul fotbalist [...]

Citeste Mai Departe
ZONA DE LIBERĂ CIRCULAȚIE DIN JURUL MUNICIPIULUI CÂMPINA A FOST EXTINSĂ
ZONA DE LIBERĂ CIRCULAȚIE DIN JURUL MUNICIPIULUI CÂMPINA A FOST EXTINSĂ

În urma discuțiilor din spațiul public, dar și a posibilității extinderii zonei metropolitane (în acceptul de zonă de liberă circulație pe durata stării de alertă), prefectul Cristian Ionescu a propus extinderea „zonei Câmpina”. Noile orașe și comune în care locuitorii cu domiciliu în respectivele Unități Administrativ Teritoriale (UAT) vor putea circula fără declarație pe proprie [...]

Citeste Mai Departe

Istoric[modificare | modificare sursă]

Ploiești: rezervoarele de petrol ale rafinăriilor în flăcări după bombardamentul american din 1 august 1943
Trupe germane de ocupație, 1916

Prezența unor ploieșteni pe piețele unor orașe din Ardeal denotă că localitatea avea un nume și o bază economică ce-i permiteau să intre în relații comerciale cu centre de peste munți. Numele mai apare într-un hrisov din 1567, semnat de domnul Țării Românești, Petru cel Tânăr, prin care se întărea o vânzare a „cinci răzoare” de vie între un anume Avruț din Ploiești și logofătul Coresi din Bărcănești. Un moment crucial a fost alegerea Ploieștiului în 1597 de către Mihai Viteazul ca bază pentru operațiuni militare și a ridicat satul de moșneni la rangul de târg domnesc. Sprijinit de domnie, Ploieștii se dezvoltă continuu pe parcursul sec. XVII (este sediu al căpitanului de Ploiești), devenind un important centru urban al țării. Ridicarea sa a provocat decăderea unui alt oraș aflat în apropiere, Târgșor, ce va deveni un simplu sat. În august 1870 aici a fost proclamată, pentru o zi, Republica de la Ploiești.

Până la instaurarea regimului comunist în România a purtat numele de „Ploești” și a fost reședința județului Prahova (interbelic).

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost vizat de avioanele de bombardament sovietice (1941)[1], britanice (1944) și americane (1942, 1943, 1944). Primul atac aerian al aviației militare americane asupra Europei controlate de către Germania nazistă a avut loc pe 12 iunie 1942 și a avut ca scop distrugerea capacităților de rafinare din jurul Ploieștiului[2]. Un an mai târziu, pe 1 august 1943, a avut loc operațiunea „Tidal Wave” care a rămas în istoria confruntărilor aeriene prin faptul că bombardierele americane au atacat la o înălțime foarte joasă (aproximativ 40 de metri)[3]. Distrugerile semnificative au avut loc însă în 1944, când 22 din cele 50 de bombardamente efectuate de către aviația anglo-americană au avut ca scop (parțial sau total), orașul Ploiești și rafinăriile din proximitatea sa. Conform statisticilor oficiale, una din opt clădiri ale orașului au fost complet distruse, și peste 9000 de construcții suferiseră avarii mari sau totale, ceea ce înseamnă peste 55% din totalul imobilelor din oraș[4].

După 1945, în cadrul transformărilor sociale și economice sub regimul comunist, importanța orașului a scăzut. După 1990 cunoaște din nou un avânt economic și cultural.

  1. ^ Vasile, Lucian (2016). Orașul sacrificat. Al Doilea Război Mondial la Ploiești. Ediția a IIa. Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană. p. 77-79. 
  2. ^ Vasile, Lucian (2016). Orașul sacrificat. Al Doilea Război Mondial la Ploiești. Ediția a IIa. Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană. p. 99-103. 
  3. ^ Vasile Lucian. „Bombardamentul din 1 august 1943”. Accesat în 30 iunie 2016. 
  4. ^ Vasile, Lucian (2016). Orașul sacrificat. Al Doilea Război Mondial la Ploiești. Ediția a IIa. p. 263. 

Așezare[modificare | modificare sursă]

Municipiul Ploiești este așezat în centrul Munteniei, în partea central-nordică a Câmpiei Române.

Ploieștiul, unul dintre orașele cele mai importante ale țării, se află la cea mai mică distanță de capitală, și cu toate că pe parcursul a patru secole a avut strânse legături cu aceasta, el și-a păstrat personalitatea.

Râul Teleajen, în vecinătatea Ploieștiului

Orașul Ploiești este traversat de meridianul 25°E (în partea sa de vest) și de paralela 44°55’N (în partea de sud). Paralela 45 Nord trece prin comunele suburbane Păulești, Blejoi și Bucov. Municipiul ocupă o suprafață de peste 60 km2, din care 35 km2 reprezintă comunele suburbane.

Ploieștiul se găsește între două mari râuri, primul dintre ele, Prahova, spre sud-vest, atingând ușor municipiul prin comuna suburbană Brazi, iar cel de-al doilea, Teleajenul, spre nord și est, străbătându-l prin comunele suburbane Blejoi, Bucov, Berceni. Orașul este așezat pe râul Dâmbu, care izvorăște în zona de dealuri a orașului Băicoi, trece prin oraș și prin două comune suburbane și apoi prin comuna Râfov, unde se varsă în Teleajen. Dâmbu are astăzi apa puțină; este canalizat pe aproape toată partea ploieșteană a traseului său, în el deversându-se, la ieșirea din oraș, sistemul de canalizare al acestuia.

Ploiești
—  municipiu, reședință de județ[*] și oraș mare[*]  —
Ploiești
Ploiești
Drapel
Drapel
Stemă
Stemă
Poreclă: „Capitala Aurului Negru”
Ploiești se află în România
Ploiești
Ploiești
Ploiești (România)
Localizarea orașului pe harta României
Ploiești se află în Județul Prahova
Ploiești
Ploiești
Ploiești (Județul Prahova)
Localizarea orașului pe harta județului Prahova
Coordonate: 44°56′24″N 26°1′48″E / 44.94000°N 26.03000°E44°56′24″N 26°1′48″E / 44.94000°N 26.03000°E

Țară Flag of Romania.svg România
Județ Stema Prahova.svg Prahova

SIRUTA 130534
Atestare documentară 1503

Reședință Ploiești[*]
Componență Ploiești[*]

Guvernare
 - Primar Adrian-Florin Dobre[4] (PNL, 2016)

Suprafață
 - Total 89,2 km²
Altitudine 165 m.d.m.

Populație (2011)[2][3]
 - Total 209.945 locuitori
 - Densitate 3.990 loc./km²
 - Recensământul anterior, 2002 232.527 locuitori

Fus orar EET (+2)
 - Ora de vară (DST) EEST (+3)
Cod poștal 100xxx
Prefix telefonic +40 (0)244 / (0)344

Localități înfrățite
 - Oral Kazahstan
 - Radom Polonia
 - Hîncești Republica Moldova
 - Berat Albania
 - Dnipro Ucraina
 - Harbin Republica Populară Chineză
 - Lefkada Grecia
 - Maracaibo Venezuela
 - Osijek Croația
Indicativ auto PH

Prezență online
site web oficial Modificați la Wikidata
GeoNames Modificați la Wikidata
facebook Modificați la Wikidata

Localizarea în cadrul județului
Localizarea în cadrul județului
IN CURAND
PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA DE ÎNȘELĂCIUNI PRIN METODA ,,ACCIDENTUL”
PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA DE ÎNȘELĂCIUNI PRIN METODA ,,ACCIDENTUL”

  Astăzi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, au efectuat trei percheziții pe raza municipiilor Ploiești și Călărași, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune. Două mandate de aducere au fost puse în executare. Din cercetări a rezultat [...]

Citeste Mai Departe
Consilierii PSD cer diminuarea chiriilor pentru terasele amplasate pe domeniul public în Ploieşti
Consilierii PSD cer diminuarea chiriilor pentru terasele amplasate pe domeniul public...

Consilierii locali PSD slicită reducerea chiriei percepută de Consiliul Local Ploieşti pentru terasele amplasate e domeniul public, ca măsură de sprijin pentru afacerile afectate de coronavirus. Comunicat de presă: „Consilierii locali PSD solicit colegilor din Consiliul Local Ploieşti şi domnului primar  Adrian Dobre să accepte iniţierea de urgenţă a unui proiect de hotărâre prin care [...]

Citeste Mai Departe
Programul de lucru cu publicul al Primăriei Ploieşti, începând din 21 mai
Programul de lucru cu publicul al Primăriei Ploieşti, începând din 21...

Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a dispus astăzi ca, începând cu data de 21 mai 2020 şi până la încetarea stării de alertă la nivel naţional, programul de lucru publicul la Registratura Primăriei Municipiului Ploieşti să se desfăşoare după următorul program: Luni, marţi, joi şi vineri, în intervalul orar 09.00-13.00 (depunere şi eliberare [...]

Citeste Mai Departe
Se circulă fără declarație scrisă în interiorul Zonei Metropolitane Ploiești
Se circulă fără declarație scrisă în interiorul Zonei Metropolitane Ploiești

În hotărârea adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind intrarea în starea de alertă se precizează că deplasările „în afara localităţii / zonei metropolitane” sunt interzise, cu mai multe excepţii, pe care cetățenii trebuie să le certifice prin completarea unei declaraţii. Drept urmare, informează Consiliul Judeţean Prahova, cetățenii care locuiesc în Zona Metropolitană [...]

Citeste Mai Departe
Colegiul Economic „Virgil Madgearu” organizează online Târgul Firmelor de Exerciţiu
Colegiul Economic „Virgil Madgearu” organizează online Târgul Firmelor de Exerciţiu

În perioada 7-8 mai 2020, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploiești organizează ON LINE: Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu,ediția a XI-a ; Concursul de antreprenoriat Skype Romanian Business Challenge, ediția a XI-a ; Simpozionul internațional “Performante prin parteneriate”, ediția a III-a;   Scopul acestor competiții este de a dezvolta competențele profesionale ale tinerilor, prin Firma de [...]

Citeste Mai Departe
Veolia Energie Prahova anunță încheierea sezonului de încălzire 2019 – 2020
Veolia Energie Prahova anunță încheierea sezonului de încălzire 2019 – 2020

Ploiești, 24.04.2020 – Veolia Energie Prahova anunță încheierea sezonului de încălzire 2019 – 2020 în data de 24 aprilie. În acest context, de la această dată, toate echipamentele de producție ale Veolia Energie Prahova vor trece la schema de funcționare pentru perioada de vară, astfel încât să permită continuitatea alimentării cu apă caldă pentru toți clienții [...]

Citeste Mai Departe
Descinderi la spărgătorii din Cartierul Ploieştiului „Mitică Apostol”
Descinderi la spărgătorii din Cartierul Ploieştiului „Mitică Apostol”

În această dimineață, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat 6 percheziții în Ploiești (cartier Mitică Apostol), la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor furturi din societăți comerciale și din locuințe aflate în construcție. Patru mandate de aducere au fost puse în executare, informează IJP Prahova. Din cercetări a rezultat [...]

Citeste Mai Departe
Cartierele şi localităţile de risc maxim din Prahova, survolate de elicopterele poliţiei
Cartierele şi localităţile de risc maxim din Prahova, survolate de elicopterele...

În urma violenţelor înregistrate în ultima perioadă, poliţia supraveghează cu forţe terestre, dar şi cu forţe aeriene, respectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare și totodată menținerea unui climat de siguranță publică în zonele de risc maxim ale judeţului Prahova. IJP Prahova ne-a transmis, astăzi, filmări ale survolului elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerul Afacerilor [...]

Citeste Mai Departe
Lansare proiect „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti“ 
Lansare proiect „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului...

Comunicat de presă  Data: 17 Aprilie 2020 Lansare proiect „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti“  Unitatea Administrativ Teritorială Județul Prahova, în calitate de beneficiar, împreună cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de [...]

Citeste Mai Departe
ACȚIUNI ALE FORŢELOR DE ORDINE ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI
ACȚIUNI ALE FORŢELOR DE ORDINE ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI

Astăzi, în intervalul orar 11:00-13:00, la nivelul Poliției Municipiului Ploiești a fost organizată și desfășurată o acțiune cu efective mărite, ce a avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică și siguranță rutieră, precum și verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare. Astfel, 154 de polițiști, 22 de jandarmi, 42 [...]

Citeste Mai Departe
Tâlhari pe vreme de coronavirus, prinşi de poliţie
Tâlhari pe vreme de coronavirus, prinşi de poliţie

În această dimineață, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat trei percheziții pe raza municipiului, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie. 5 mandate de aducere au fost puse în executare. Din cercetări a rezultat faptul că, în data de 26 martie a.c., persoanele bănuite ar fi [...]

Citeste Mai Departe
ACȚIUNE DE AMPLOARE A FORŢELOR DE ORDINE ÎN ZONA HALELOR CENTRALE (video)
ACȚIUNE DE AMPLOARE A FORŢELOR DE ORDINE ÎN ZONA HALELOR CENTRALE...

În cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată astăzi, 4 aprilie, între orele 11:00-13:00, în zona Halelor Centrale din municipiul Ploiești, au fost constituite 13 dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de verificare, acoperite cu 69 de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali, care au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în [...]

Citeste Mai Departe
Traficant de droguri, prins după ce a căzut de la etajul unui bloc din Ploieşti
Traficant de droguri, prins după ce a căzut de la etajul...

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au investigat activitatea infracțională a unei persoane din județul Prahova, implicată în traficul de droguri de risc și de mare risc. La data de 31 martie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 2 Poliţie [...]

Citeste Mai Departe
Nou centru destinat persoanelor fără adăpost în Ploieşti, la un fost liceu
Nou centru destinat persoanelor fără adăpost în Ploieşti, la un fost...

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a hotărât în cadrul  Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești înființarea unui nou Centru destinat persoanelor fără adăpost, care are  o capacitate de aproximativ 50 de locuri.   Astfel, la nivelul municipiului Ploiești s-a deschis un nou Centru pentru îngrijirea și adăpostirea persoanelor fără adăpost, în [...]

Citeste Mai Departe
După „modelul Gigi Becali”, și la FC Petrolul Ploiești se înjumătățesc contractele fotbaliștilor! Dar, numai pe două luni, aprilie și mai, ci nu până în septembrie! O parte dintre salariații clubului merg în șomaj tehnic
După „modelul Gigi Becali”, și la FC Petrolul Ploiești se înjumătățesc...

Astăzi, 1 aprilie 2020, dar fără a fi… glumă sau minciună, clubul găzarilor a postat un comunicat, pe www.fcpetrolul.ro, prin care s-a adus la cunoștința opiniei publice, dar mai ales a fotbaliștilor, antrenorilor, medicului, masorilor, conducătorilor, respectiv salariaților FC Petrolul Ploiești, ce măsuri s-au luat, din punct de vedere financiar, pentru luna în curs, ca [...]

Citeste Mai Departe
Primăria Ploieşti anunţa operaţiuni de dezinfecţie la blocurile de locuinţe
Primăria Ploieşti anunţa operaţiuni de dezinfecţie la blocurile de locuinţe

Comunicat de presă: Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a dispus, astăzi, demararea acțiunilor de dezinfectare la nivelul blocurilor de locuințe din municipiu, în conformitate cu prevederile art. 6 dinOrdonanța militară nr. 4/ 29.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Astfel, municipalitatea ploieșteană va derula, periodic, prin operatorul S.C. Coral Impex S.R.L., acțiuni de [...]

Citeste Mai Departe
Armata pe străzile Ploieştiului – cartierul „Radu de la Afumaţi”
Armata pe străzile Ploieştiului – cartierul „Radu de la Afumaţi”

Armata acţionează pe străzile municipiului Ploieşti, alături de Poliţie şi Jandarmerie. Imginile sunt suprinse ieri, la o activitate de conştientizare asupra situației actuale de către populaţia din cartierul Radu de la Afumaţi din Municipiul Ploieşti, infromează Baza 2 Logistică „Valahia”, cu următorul comentariu: „Muncim pentru a vă proteja! Am fost şi vom fi lângă voi [...]

Citeste Mai Departe
Lupte de stradă şi focuri de armă în Mimiu
Lupte de stradă şi focuri de armă în Mimiu

Luni, 30 martie a.c., în jurul orelor 19:25 Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că în municipiul Ploiești – Cartier Mimiu are loc un conflict între mai multe persoane care au aruncat cu pietre, distrugând 3 autoturisme parcate și incendiind unul din acestea. La faţa locului au fost dirijate mai multe patrule de [...]

Citeste Mai Departe
Fostul președinte executiv Marius Stan crede despre CEO Veolia România, Mădălin-Jorj Mihailovici, că este și înger, și demon pentru Petrolul! Dar și că trupa „lupilor” va promova în Liga 1, la finele sezonului!
Fostul președinte executiv Marius Stan crede despre CEO Veolia România, Mădălin-Jorj...

S-a născut în vara lui 1957 și va împlini, anul acesta, 63 de ani. A văzut lumina zilei într-un oraș renumit pentru industria siderurgică, Hunedoara, și își trăiește viața în altul la fel, Galați, fiind de profesie, se putea altfel?, inginer metalurg. A fost fotbalist la Oțelul Galați și a bifat, între 1982 și 1989, [...]

Citeste Mai Departe
De teama coronavirusului, un antrenor prahovean care visează s-o pregătească, într-o zi, pe Petrolul a „fugit” de lângă echipa lui din Laos, Master 7! Din cauza pandemiei, Mihai Dinu nu se mai poate întoarce, acum, în Asia!
De teama coronavirusului, un antrenor prahovean care visează s-o pregătească, într-o...

Într-un interviu acordat siteului Gazetei sporturilor, un antrenor de fotbal local, Mihai Dinu, care a antrenat-o ultima oară în România pe CS Cornu, echipă din Liga A Prahova, iar din ianuarie, anul acesta, prin intermediul unui bun prieten, a ajuns la o formație din prima ligă a Laosului, Master 7, combatantă în AFC Cup, în [...]

Citeste Mai Departe
Vălenii de Munte, nu trimiteţi cu dezinfecţia şi pe la Ploieşti?
Vălenii de Munte, nu trimiteţi cu dezinfecţia şi pe la Ploieşti?

În timp ce tot mai mulţi cititori locuitori ai municipiului reşedinţă de judeţ ne trimit mesaje prin care solicită insistent dezinfectarea străzilor din Ploieşti, la Vălenii de Munte s-a desfăşurat astăzi a doua mare operaţiune de dezinfectare a domeniului public, care a cuprins cea mai mare parte din oraş: trotuare, căile de acces dintre blocuri, [...]

Citeste Mai Departe

PRIMARIA MUNICIPIULUI PLOIESTI

Adresa:
Piata Eroilor nr.1A, cod postal 100316

Telefon:

Tel.: +40/0244/515982 – cabinet primar
+40/0244/516699 – centrala

0244/595063 – dispecerat
0244/984 – dispecerat
0752 027 539 – reteaua Vodafone
0800 800 884 – gratuit in reteaua Telekom
Fax: +40/0244/513829 –

Email: comunicare@ploiesti.ro

Internet: www.ploiesti.ro

Responsabil cu protectia datelor
Piata Eroilor nr.1A, Etaj 6, cam.606
Telefon: 0244 516699 int.383
dpo@ploiesti.ro

 

Responsabil cu aplicarea Legii 544/2001 a Liberului acces la informatie – Echimescu Andreea Loredana comunicare @ploiesti.ro
Piata Eroilor nr.1A, Etaj 3, cam.310
Telefon: 0244 592255; 0244 516699 int.425

Responsabil cu aplicarea Legii 52/2003 a transparentei in administratie – Costache Elsa Andreea
comunicare @ploiesti.ro
Piata Eroilor nr.1A, Etaj 3, cam.310
Telefon: 0244 592255; 0244 516699 int.425

AUDIENTE: Pentru ca o persoana sa poata fi inclusa in programul de audiente, aceasta trebuie sa depuna o cerere la Registratura Primariei in care sa precizeze motivul solicitarii audientei, numele, adresa si telefonul.

De asemenea, puteti adresa online o cerere de audienta, completand formularul de mai jos (completarea campului cu numarul de telefon este obligatorie pentru a putea fi contactati).

Solicitantul primeste raspuns din partea Primariei sau este invitat la audienta. Pentru detalii suplimentare cetatenii pot suna la numarul de telefon 0244/595989.

Cerere de audienta online …AICI

 

PROGRAM CU PUBLICUL REGISTRATURA:
Tel.: 0244/516699 int.480

Luni : 8.30-16.00

Marti : 8.30-13.00

Miercuri : 8.30-16.30

 Joi : 8.30-16.00

Vineri : 8.30-13.00

SERVICIUL MONITORIZARE ASOCIATII DE PROPRIETARI
Tel.: 0244/516699 int.513
Program cu publicul: Luni, Marti, Joi, Vineri: 8.30 – 16.30
Miercuri: 8.30-18.30

DIRECTIA GENERALA DE URBANISM
Piata Eroilor nr.1A, etaj 3

 
Registratura
Autorizatii Constructii
Cadastru – GIS
Serviciul Dezvoltare Urbana si Metropolitana
Compartimentul Verificare si Evaluare Documentatii
Serviciul Control Documentatii Publice, Disciplina in Constructii
Arhitect Sef/Director Adjunct
Luni

08.30-12.00 14.00-16.00

10.00-12.00
10.00-12.00
12.00-14.00
10.00-12.00
9.00-12.00 14.00-16.30
 
Marti
08.30-12.00 14.00-16.00
14.00-16.00
12.00-14.00
10.00-12.00
9.00-12.00 14.00-16.30
09.00-12.00
Miercuri
08.30-13.00
16.30-18.30
10.00-12.00 16.30-18.30
10.00-12.00 16.30-18.30
10.00-12.00 16.30-18.30
10.00-12.00 16.30-18.30
9.00-12.00 14.30-18.30
 
Joi
10.00-12.00 14.00-16.00

10.00-12.00 14.00-15.30

10.00-12.00
14.00-16.00
10.00-12.00
14.00-16.00
10.00-12.00 14.00-15.30

08.30-12.00 14.00-16.30

 
Vineri
09.00-12.00
10.00-12.00
10.00-12.00
10.00-12.00
10.00-12.00
08.30-14.00
 

DIRECTIA GESTIUNE PATRIMONIU
Piata Eroilor nr.1A, etaj 4
Program cu publicul : Luni, Marti, Joi, Vineri: 8.30 – 16.30
Miercuri: 8.30-18.30

CASIERIE
Telefon: 0244 516699 int.417
Program cu publicul: Luni, Marti, Miercuri, Joi: 8.00 – 16.30
Vineri: 8.00-14.00