Localitatea Măneciu are pentru prima dată piață agroalimentară. Imagini de la inaugurare

Daniel Dimache -

Localitatea Măneciu are pentru prima dată piață agroalimentară. Imagini de la inaugurare

Sâmbătă, 13 martie, a fost inaugurată Piața agroalimentară a comunei Măneciu, un proiect prioritar al administrației locale conduse de primarul Florin Auraș Dragomir. Este pentru prima dată când localitatea din nordul județului, în fapt una dintre cele mai întinse și populate comune ale județului, dispune de o piață.

Piața agroalimentară funcționează în clădirea denumită de localnici „Casa Poporului”, renovată și reamenajată, care este amplasată în vecinătatea Gării Măneciu Ungureni. Proiectul a fost realizat într-o scurtă perioadă de timp și cu cheltuieli de la buget reduse.

Piața întrunește condiţiile pe care le aşteaptă atât comercianţii ce vor desface produsele aici, cât mai ales împlinește dorinţele cumpărătorilor, de a putea achiziționa alimente proaspete și la prețuri bune, dar și de a face piaţa în propria localitate, în condiţii civilizate, de protecţie şi siguranţă şi de menţinere a calităţii produselor, în orice anotimp.

Piața agroalimentară Măneciu funcționează în fiecare zi a săptămânii, de luni până duminică, între orele 8.00 și 21.00. În piață se comercializează legume și fructe, produse lactate, dar și alte produse alimentare. 

Obiectivul este considerat foarte important pentru comunitatea locală de către primarul Florin Auraș Dragomir, care a mai declarat că prioritate pentru a desface produsele aici vor avea producătorii. Edilul face apel la responsabilitatea locuitorilor comunei care să respecte măsurile de distanțare și siguranță pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, astfel putându-se menține în funcționare piața și alte obiective utile comunității.