Locatarii dintr-un bloc din Ploiești, evacuați degeaba din cauza unui miros suspect

Daniel Dimache -

Locatarii dintr-un bloc din Ploiești, evacuați degeaba din cauza unui miros suspect

Astăzi, în jurul orei 17.30, autoritățile au fost alertate din cauza unui miros de gaze, într-un bloc de locuințe  din Ploiești, str. Timotei Cipariu, din  zona Bulevardului Republicii. Nu s-a identificat sursa de unde provenea. Preventiv, au fost evacuate 5 apartamente situate pe aceeași coloană. Un echipaj de pompieri acționează pentru asigurarea masurilor specifice.
Întrucât nu s a identificat sursa mirosului, după circa o oră, s-a decis evacuarea tuturor locatarilor. Au fost solicitate atunci în sprijin un alt echipaj de stingere și unul de prim ajutor.

În total au f0st evacuate 34 de persoane. În ciuda eforturilor depuse, nu s a depistat niciun gaz periculos. Nici la măsurile efectuate de specialiștii ISU Prahova, nici măsurătorile realizate de către CBRN, nu au fost identificate gaze periculoase, atât la bloc cât în în apropierea acestuia. După măsurători succesive nu au fost identificate gaze periculoase. După ora 21, s-a decis ca oamenii să se întoarcă în locuințe. Zona va fi monitorizata pe parcursul nopții de către echipaje de la unitatea distribuitoare de gaze, informează ISU Prahova.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)