Locuinţe ANL pentru tineri şi specialişti la Vălenii de Munte

Mihai Ciobanu -

Locuinţe ANL pentru tineri şi specialişti la Vălenii de Munte

În toamna anului trecut au demarat lucrările la un nou ansamblu de locuinţe construite prin programul ANL (Agenţia Naţională pentru Locuinţe) în Vălenii de Munte. Proiectul are mai multe etape, iar prima dintre ele prevede construirea unul bloc cu un număr de 16 unităţi locative.  Blocul se construieşte în partea de nord a oraşului, într-o zonă foarte frumoasă şi liniştită, cu acces din Bulevardul Nicolae Iorga, nr.158-160. Este vorba despre un bloc cu regim de înălţime parter, două etaje şi mansardă. Imobilul va avea 15 unităţi locative, din care 7 garsoniere şi 8 apartamente cu două camere. În celelalte două etape vor fi construite două noi blocuri. Administraţia locală a pus la dispoziţie terenul necesar şi se va ocupa de asigurarea tuturor utilităţilor, de amenajarea spaţiilor adiacente, a aleilor, a parcărilor şi a tuturor dotările necesare. Chiar dacă proiectul a avansat de la ultima noastră vizită – fiind turnată fundaţia şi structura de rezistenţă a parterului, fiind ridicaţi, de asemenea, şi pereţii din cărămidă,  este necesar ca firma constructoare să lucreze într-un ritm mai susţinut pentru a se încadra în termenul de finalizare.

“Recent, am vizitat şantierul împreună cu directorul ANL, George Ciprian Stan. Suntem nemulţumiţi de stadiul actual al proiectului. Din discuţiile pe care le-am purtat, analizând şi graficul de lucrări, am ajuns la concluzia că trebuie ca firma constructoare să grăbească ritmul de execuţie pentru ca blocul să fie dat în folosinţă în cea de-a doua parte a acestui an, făcându-le, astfel, o bucurie familiilor de tineri din Vălenii de Munte care doresc să se mute în acest imobil”, ne-a declarat Florin Constantin, primarul oraşului.

 

Proiectul prevede construirea a încă două blocuri

Cum Vălenii de Munte este un oraş viu, activ, cu multe familii tinere, construirea unor locuinţe prin programul ANL constituie un sprijin deosebit celor care îşi întemeiază o familie şi doresc să aibă o locuinţă a lor, în care să îşi crească copiii. La nivelul oraşului cererea de locuinţe este mare, motiv pentru care administraţia locală a făcut demersurile pentru ca în aceeaşi zonă să se mai construiască, aşa cum am afirmat anterior, două noi blocuri de locuinţe, cu un număr de încă 32 de unităţi locative

Locuinţe pentru specialişti

“Avem nevoie, în Vălenii de Munte, de specialişti în diferite domenii cum ar fi cel al sănătăţii, educaţiei şi nu numai. Dorim să atragem în oraş oameni profesionişti care să ofere servicii de calitate cetăţenilor. Cum existenţa unei locuinţe în care să se poată stabili este una dintre principalele solicitări venite din partea acestora, intenţionăm să construim, prin programul ANL, locuinţe de serviciu, în care să poată sta în perioada în care lucrează în oraşul nostru. Am profitat de vizita directorului ANL pentru a-i expune acest proiect. Am analizat împreună zona în care se construieşte noul bloc pentru tineri şi am constatat că există teren suficient pentru a putea construi aici locuinţe pentru specialişti cu fonduri ANL”, ne-a declarat primarul Florin Constantin.