Locurile de joacă din Ploieşti, interzise. Alte măsuri luate de Primărie

Daniel Dimache -

Locurile de joacă din Ploieşti, interzise. Alte măsuri luate de Primărie

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a convocat joi, 19 martie 2020, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Ploiești, în vederea adoptării unor hotărâri care vizează măsurile suplimentare care vor fi luate în contextul declarării stării de urgență pe teritoriul României, şedinţă care s-a desfăşurat, aşa cum puteţi observa în fotografie „cu masca pe figură”.

Astfel, prin Hotărârea nr. 17/ 19.03.2020, se aprobă, începând cu 23.03.2020, reducerea programului de transport public de călători în municipiul Ploieşti şi a activităţii SC Transport Călători Express SA Ploieşti cu minimum 25%, pe întreaga perioadă a  instituirii stării de urgenţă. 

Precizăm că informații suplimentare legate de graficul de circulație al mijloacelor de transport vor fi comunicate, în timp util, de către reprezentanții societății de transport.

Se aprobă, de asemenea, prin Hotărârea nr. 18/ 19.03.2020, închiderea locurilor de joacă din Municipiul Ploieşti, aflate în administrarea SGU, precum şi a celor din Parcul Memorial „Constantin Stere” şi din Parcul Municipal Ploieşti Vest, pe întreaga perioadă a  instituirii stării de urgenţă. 

În ceea ce privește activitatea Societății de Gospodărire Urbană Ploiești s-a decis, prin Hotărârea nr. 19/19.03.2020, reducerea activităţii şi desfăşurarea acesteia cu personal redus, începând cu data de 23 martie, pe întreaga perioadă a  instituirii stării de urgenţă, după cum urmează:

  • Curăţenie în spaţiile verzi, golirea coşurilor de gunoi din parcuri, intervenţie pentru tăieri de arbori;
  • Asigurarea unor echipe de intervenţie la nivelul Serviciului Tehnic;
  • Asigurarea Serviciului de Pază pentru spaţiile aparţinând SGU;
  • Desfășurarea activității în cimitire, cu respectarea măsurilor igenico-sanitare.

S-a hotărât, ca, totodată, activitatea Clubului Sportiv Municipal Ploieşti să fie suspendată, pe întreaga perioadă a  instituirii stării de urgenţă,începând cu data de 23.03.2020, după cum se precizează în Hotărârea nr. 20/19.03.2020. Se va avea în vedere menţinerea  următoarele activităţi:

  • Asigurarea unor echipe de intervenţie pentru situaţii deosebite în clădirile administrate de CSM;
  • Asigurarea serviciului de pază pentru spaţiile aparţinând CSM.

Municipalitatea mulțumește ploieștenilor pentru înțelegere în ceea ce privește măsurile luate, îndemnându-i la calm și atitudine civică.