Lucrări de amploare la Ambulatoriul Spitalului Judeţean Ploieşti. Noi dotări şi cabinete medicale – Lista

Redactia -

Lucrări de amploare la Ambulatoriul Spitalului Judeţean Ploieşti. Noi dotări şi cabinete medicale – Lista
Proiectul de extindere, reabilitare, modernizare și dotare a Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, semnat de Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, avansează conform programării. Începute la data de 25 mai 2023, lucrările sunt realizate conform graficului stabilit.
 
Investiția totală pentru acest proiect se ridică la 26,4 milioane de lei, cu o contribuție semnificativă din partea fondurilor europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (10,7 milioane de lei), și o parte consistentă din bugetul Consiliului Județean Prahova (15,7 milioane de lei).
 
Modernizarea și extinderea ambulatoriului va contribui la îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții care se prezintă la spital, cu o zonă de așteptare și de triaj adecvată. De asemenea, se va reduce timpul de așteptare și aglomerația pe holuri, contribuind la un diagnostic mai precis și mai rapid.
 
Printre lucrările care se desfășoară se numără reabilitarea, recompartimentarea, modernizarea și dotarea spațiului existent. Prin amenajarea zonei de ambulatoriu se vor crea cabinete medicale pentru o varietate de specialități, inclusiv Interne, Cardiologie, Nefrologie, Diabet, Oncologie, Neurologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Hematologie, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie, Explorări funcționale și servicii de Radiologie (ecograf, aparat RX, computer tomograf, RMN), Laborator analize medicale și punct recoltare, Dializă, Cabinet endoscopie digestivă, Cabinet Psihologie, Medicina Muncii, și Planning familial.