Lucrări la canalizare şi în comuna Ceptura

Mihai Ciobanu -

Lucrări la canalizare şi în comuna Ceptura

Recent au debutat lucrările de extindere a reţelei de canalizare în satul Ceptura de Jos. Primăria Ceptura a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar constructorul, profitând de vremea favorabilă, a şi trecut la execuţia lucrărilor.
Proiectul vine în continuarea unei investiţii anterioare, în care s-a introdus conducta principală de canalizare şi s-a construit staţia de epurare, proiect care s-a realizat, anterior, cu  fonduri obţinute prin programul 3.22.
Actuala investiţie presupune extinderea reţelei de canalizare pe toate străzile laterale ale satului Ceptura de Jos. Proiectul este extrem de important atât prin prisma valorii sale (60 de miliarde de lei vechi, de la bugetul local şi Fondul de Mediu) cât şi a impactului asupra populaţiei: reţeaua va deservi circa 1.000 de gospodării.
„Termenul de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni dar noi sperăm ca investiţia să se finalizeze mai devreme. Desigur, oamenii sunt deranjaţi de disconfortul creat de acest mare şantier care se desfăşoară pe străzile din localitate. Cu acest prilej îi rog pe toţi cetăţenii să dea dovadă de răbdare şi înţelegere. Ţin să îi asigur pe toţi cetăţenii că administraţia locală supraveghează atent execuţia lucrărilor, pentru a se evita eventualele probleme sau a se remedia în cel mai scurt timp. Precizez şi faptul că proiectul prevede readucerea tuturor străzilor la starea iniţială, după executarea săpăturilor şi introducerea conductei. În plus, avem un proiect prin care, după finalizarea lucrărilor de introducere a canalizării, vom asfalta străzile pe care s-a intervenit”, ne-a declarat primarul comunei Ceptura, Gheorghe Pană.