Lucrări pentru prevenirea inundaţiilor în comuna Bărcăneşti

Daniel Dimache -

Lucrări pentru prevenirea inundaţiilor în comuna Bărcăneşti

Primăria comunei Bărcăneşti a început execuţia lucrărilor de interes local „Canalizare pluvială – comuna Bărcăneşti. obiectul 3, L= 189 m”. Lucrarea are rolul de punere în siguranţă a zonei inundabile din vecinătatea giratoriului Lukoil. Administraţia publică locală a comunei de la sud de Ploieşti a întreprins o serie de măsuri, în perioada ultimilor ani, îmbunătăţire a infrastructurii pentru evitarea inundaţiilor în zona respectivă. Cea mai importantă lucrare, cea de realizare a unui canal de evacuare a surplusului de apă pluvială (în trecut a fost pus la punct un astfel de sistem, distrus însă de construirea haotică a unor obiective), a fost împărţită în 3: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi-a realizat deja partea de investiţie, acum Primăria îşi execută lucrarea iar din partea Lukoil, ne-a informat primarul Valeriu Lupu, deocamdată nu sunt semne că ar rezolva partea de lucrare ce i-ar fi fost repartizată.

Ca dovadă că măsurile ce se iau în comuna Bărcăneşti sunt bune, la ultimele căderi de precipitaţii care au provocat inundaţii devastatoare în unele părţi din judeţ, satele Bărcăneşti şi Tătărani, inclusiv DN 1 în zona Lukoil – giratoriu, altădată zone inundabile, de această dată nu au mai fost afectate de apa pluvială.

Primarul comunei Bărcăneşti, Valeriu Lupu, a transmis următorul mesaj cetăţenilor:

Stimaţi cetăţeni,
Vă aduc la cunoştinţă că am trecut la execuţia proiectului canal pluvial Lukoil- blocuri Bărcăneşti obiectiv 2 , dupa 3 ani de umilinţă şi zbucium neîncetat. Sper ca finalizarea acestei lucrări să rezolve o parte din necazurile suferite de cetăţeni din cauza intervenţiilor antropice făcute pe cursuri de ape, fără a ţine cont de impactul asupra locuitorilor (deviere curs pârâu, construire staţie Lukoil, construire sens giratoriu, anularea canalului ANIF care subtraversa drumul judeţean 101D în zona fostului Service Dacia Tătărani, etc). Nu s-a ştiut decât să dezbrăcăm această comună de bunurile de care beneficia în trecut. Natura se răzbună pe noi din cauză că intervenim asupra ei fără discernământ. Acesta este un început. Mergem mai departe cu soluţiile pentru a regulariza cursul apei.
Toate datele tehnice si costurile le găsiti pe site ul oficial www.barcanesti.ro .
Primar Lupu Valeriu”