Lucrările la reţeaua de apă din Aluniş – Vărbilău – Slănic, aproape de final

Redactia -

Lucrările la reţeaua de apă din Aluniş – Vărbilău – Slănic, aproape de final

Miercuri 3 septembrie 2014, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a participat la întâlnirea cu membrii parteneriatului pentru realizarea proiectului „Sistem microzonal de alimentare cu apă a localităţilor Brebu- Aluniş- Vărbilău- Ştefeşti- Slănic”, eveniment ce s-a desfăşutat la Centrul Cultural „Matei Basarab” din comuna Brebu.

Întâlnirea a avut ca scop analiza modului de realizare a proiectului sus-menţionat, în valoare de 15.000.000 lei, din care 2.000.000 lei finanţare de la MDRAP, 11.500.000 lei finanţare de la Consiliul Judeţean Prahova şi 1.600.000 lei finanţare de la bugetele locale ale localităţilor implicate. Investiţia constă în realizarea a 40 km de aducţiune, a patru rezervoare de stocare a apei şi a două staţii de pompare, ce vor deservi un număr de 20.000 de locuitori.

Constatând că lucrările sunt în fază terminală, s-a stabilit ca pe data de 8 septembrie 2014 să aibă loc recepţia lucrării, urmând ca pe data de 10 octombrie 2014 să se poată efectua probele de apă şi presiune. În funcţie de rezultatul probelor, s-a stabilit continuarea lucrărilor ce presupun racordarea la sistemul de distribuţie a apei, a gospodăriilor din satele Pietriceaua, Aluniş, Ostrovu, Livadea, Poiana Vărbilău, Coţofeneşti, Ştefeşti şi oraşul Slănic.