Guerriero, singurul „lup” francez rămas și pentru ultimul meci. Ar putea debuta atunci un junior cu proteză

Dragos Trestioreanu -

Guerriero, singurul „lup” francez rămas și pentru ultimul meci. Ar putea debuta atunci un junior cu proteză

Imediat după meciul pierdut pe arena Ilie Oană, scor: 0-1, în fața Concordiei Chiajna, se zvonise că toți jucătorii străini din lotul Petrolului urmau să plece acasă, înaintea ultimei etape a play-out-ului. Până la urmă, a fost vorba doar despre doi francezi, Abdellah Zoubir – cel al cărui memoriu pentru a deveni liber de contract a fost amânat la judecată pentru data de 1 iunie 2016 – și Fabrice Begeorgi. În schimb, conaționalul lor, Ludovic Guerriero (foto, la minge, privit de coechipierul Bogdan Gavrilă și de Rareș Enceanu, de la FC Voluntari; www.fcpetrolul.ro), s-a dovedit înțelegător față de situația dificilă a echipei și a rămas pe loc, urmând să facă parte din efectivul ce va fi deplasat la Craiova, pentru partida contra formației CS Universitatea Craiova. Tot așa s-a întâmplat și cu italianul Michelle Paolucci, elvețianul Janko Pacar și cipriotul Markos Michail. În acest context, antrenorul… craiovean Ionel Tersinio Gane va putea alinia în urbea sa de domiciliu un prim „11” cât de cât onorabil, pe lista rezervelor urmând a lua loc și doi juniori din propriul centru, unul dinte ei deja debutând în primul eșalon, la disputa cu Concordia, de marți, 24 mai. Este vorba despre Constantin Costache (18 ani). Celălalt are însă o istorie aparte.

Născut în anul 1997, Cosmin Lambru a suferit un accident groaznic în copilărie, atunci când un autovehicul s-a răsturnat și i-a prins dedesubt brațul, el fiind aflat pe trotuar. Drept urmare, a trebuit să achiziționeze o proteză, care i-a permis mai târziu să practice, la nivel organizat, sportul lui preferat – fotbalul. Nu i-a fost deloc ușor, deoarece proteza trebuia schimbată anual și era de proveniență italiană. Lambru este golgheterul echipei de juniori A a Petrolului și se poate spune că, dacă va debuta în Liga 1 Orange, duminică, 29 mai, pe arena din Parcul Romanescu, este familiarizat cu Cetatea Băniei, în ultima rundă a campionatului de profil marcând nu mai puțin de patru goluri într-o partidă cu CFR Romgaz Craiova, încheiată cu scorul de 6-3 (2-2), în favoarea trupei antrenată de Claudiu Toader. Cosmin Lambru se antrenează cu echipa de seniori a „lupilor” încă din toamna trecută a și prins chiar și câteva minute într-un joc amical din deplasare, cu ACS Berceni, pe vremea când tehnicianul „lupilor” era Mihai Stocichiță. În ultima etapă a campionatului ar putea primi girul lui Jerry Gane, cel care îl și apreciază, de fapt, pentru a-și vedea visul cu ochii: debutul în Liga 1, în echipamentul galben-albastru. Că doar nu degeaba s-o fi făcut un efort financiar pentru a fi înregistrat la LPF și să primească astfel drept de joc la primul eșalon.

De subliniat că toate cele patru meciuri ale rundei cu numărul 14 a play-out-ului, ultima a campionatului, au fost programate a se desfășura duminică, 29 mai, de la aceeași oră, 17.00. Asta deoarece, dacă numele retrogradatelor deja se cunoaște, Petrolul și ACS Poli Timișoara, ca și cel al ocupantei locului de baraj, FC Voluntari, pentru prima poziție a ierarhiei finale a acestei faze a competiției se bat, teoretic, restul de cinci echipe. În afara mizei financiare, vezi contravaloarea drepturilor TV, pentru CS Universitatea Craiova, CSMS Iași și FC Botoșani mai există și aceea a ocupării unui loc ce va permite calificarea în tururile preliminare Europa League! Astfel încât, este absolut justificată decizia LPF de a începe toate partidele la aceeași oră.