Lukoil şi CFR, convocate de Prefectură pentru inundaţiile din Bărcăneşti

Daniel Dimache -

Lukoil şi CFR, convocate de Prefectură pentru inundaţiile din Bărcăneşti

Vineri, 13 iulie, în urma inundării repetate a gospodăriilor şi arterei principale de circulaţie din comuna Bărcăneşti, după repetate insistenţe pe o perioadă de doi ani de zile a autorităţilor locale din localitatea din sudul Ploieştiului, a fost convocată o şedinţă extinsă la nivelul Prefecturii Prahova şi convocaţi factorii responsabili, entităţile care au intervenit, prin construcţii, prin alte acţiuni, şi au schimbat configuraţia terenului sau sistemul de drenaj, crescând riscul de inundaţii, au fost convocate instituţii abilitate, practic pe toţi cei implicaţi. Practic, Lukoil şi CFR au fost puse în situaţia să remedieze problemele pe care le-au provocat. Primări comunei Bărcăneşti a emis un comunicat de presă pe această temă, pe care vi-l prezentăm integral:

„COMUNICAT
Astăzi, 13.07.2018, viceprimarul comunei Bărcăneşti, dl. Duţă Dănuţ, împreună cu o parte din funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate al Primăriei au fost convocaţi la orele 08,30 în şedinţă la Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova. La întrunire au fost prezenţi atât doamna prefect
Lupea Mădălina şi doamna Deputat Paraschiv Rodica, cât şi toţi directorii instituţiilor reprezentative din judeţ, dar şi reprezentantul Companiei LUKOIL. Tematica întâlnirii a fost analiza efectelor inundaţiilor produse în perioada 10 – 11.07.2018 precum şi măsurile urgente ce urmează a fi întreprinse în perioada imediat următoare.
În urma discuţiilor purtate, toţi cei prezenţi, s-au angajat ca în prima fază, începand cu ziua de azi sa facă toate demersurile pentru începerea subtraversării DN1 – zona Peco Lukoil, prin înlocuirea conductei care este subdimensionată pentru evacuarea debitului de apă acumulat.
De asemenea, s-a mai stabilit ca luni, 16.07.2018 reprezentanţi ai Primăriei comunei Bărcănesti şi ai CFR se vor deplasa în zona islazului Tătărani pentru a constata la faţa locului şi a dispune măsurile legale ce pot fi aplicate în vederea reducerii şi eliminării riscului la inundaţii pentru comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova.
Cu aceasta ocazie doresc sa mulţumesc tuturor pentru atenţia şi ajutorul acordat şi nu în ultimul rând proprietarilor pentru înţelegere.

Viceprimar

Dănuţ Duţă”