Lupi mâncaţi de oi, fără să-i doară!

Redactia -

În faţa unui public extraordinar – care primeşte laude pe bandă rulantă, ultimul înscris la cuvânt fiind managerul general al Stelei, Mihai Stoica, el declarând, la „DigiSport”, că „Ilie Oană” e arena ideală pentru o echipă gazdă, din ţara noastră – şi a unei galerii ce a reuşit să „spargă norii”, printr-o coregrafie care a furnicat pielea tuturor elor prezenţi, coroborată cu imaginile de pe cele două tabele, singurii datori au rămas fotbaliştii Petrolului, în derbiul cu „roş-albaştrii”. După o primă repriză mai bună, trupa ploieşteană a făcut, inexplicabil, pasul înapoi cu totul, în mitanul secund. Găzarii deschiseseră scorul în minutul 38, tocmai bine pentru că se apropia pauza, Jeremy Bokila punctând inteligent, din careul mic, direct în colţul din stânga al porţii lui Ciprian Tătăruşanu, după o centrare perfectă a lui Damien Boudjemaa, de pe dreapta, şi o recentrare, cu capul, a lui Marian Cristescu. Însă, chiar înainte ca arbitrul Marius Avram să le trimită pe cele două combtanate la cabine, Alexandru Chipciu, angajat perfect de către Cristian Tănase, a scăpat singur cu Mircea Bornescu, şutul stelistului, de la 8 metri, fiind respins în lateral stânga, Guilherme Haubert Sitya a alunecat însă în faţa porţii şi i-a permis astfel lui Stefan Nikolic (foto, în stânga; www.fcpetrolul.ro) să înscrie sub bară, cu toată opoziţia lui Geraldo Alves (foto, în dreapta). Astfel, în loc de un 1-0 meritat, după raportul ocaziilor de gol, Petrolul s-a văzut egalată când nu se putea mai rău.

În a doua repriză, ploieştenii – cu excepţia celor doi fundaşi centrali, George Galamaz şi deja-amintitul Gerlado Alves, care au avut o prestaţie excelentă tot meciul – parcă… nu au mai vrut să revină pe gazon, de la vestiare. Pe acest fond de cedare a luptei, de către adversară, Stelei i-a fost foarte uşor să întoarcă rezultatul, culmea ironiei, mai scundul Iasmin Latovlevici, un fundaş stânga, a marcat cu capul, în minutul 65, lobându-l, de la 10 metri, pe indecisul Bornescu, profitând şi de marcajul larg al lui Boudjemaa. Şi-atunci s-a terminat jocul, chiar dacă, în minutul 81, Hamza Younes putea aduce un punct, însă – la pasa excelentă a lui Bokila, de pe stânga – a „transformat” în peluză, deşi era singur cu Tătăruşanu în faţă. Şi aşa, Univ…, pardon, Petrolul a mai bifat un meci pierdut în faţa Stelei, mai mult ca sigur campioana Ligii I, la finele sezonului 2012-2013! Cu largul concurs al grupărilor aliate şi fidele. Asta e…

Vom, reveni cu cronica acestui meci şi cu datele tehnice, împreună cu alte consideraţii, plus declaraţii ale reprezentanţilor celor două tabere. Până atunci, mesajul ilar al antrenorului Petrolului, Mircea Rednic: „Obiectivul nostru rămâne cel anunţat, adică locurile 1-4, deşi câştigarea Cupei României este mai realistă”! Asta după încă trei puncte irosite aiurea! Dacă mai adăugăm şi că „nu are legătură forma slabă a lui Gicu Grozav cu faptul că trebuie selecţionat la echipa naţională, el putând fi chemat de Piţurcă, fără niciun fel de probleme”! Da, e vorba despre un fotbalist care a fost trimis pe teren doar în ultimele 20 de minute ale meciului cu Steaua şi s-a „remarcat” exclusiv prin… declanşarea unui atac periculos al oaspeţilor!