„Lupii” – de duminică, la Zlatibor cu… Tibor

Dragos Trestioreanu -

„Lupii” – de duminică, la Zlatibor cu… Tibor

După un zbor până la Belgrad și un drum de aproape 200 de kilometri, cu autocarul clubului, din  capitala Serbiei și până la una din stațiunile montane foarte căutate din țara vecină, Zlatibor (la 1.000 de metri altitudine), 20 de jucători ai Petrolului s-au cazat, duminică, 21 iunie 2015, spre seară, la hotelul Palisad. Nu au avut parte de prea mult relaș în localitatea al cărei nume este o combinație între numele de familie al unui fost jucător de la FC Bacău, din perioada 2.000-2003, Aurelian Ioan Zlati, și prenumele noului antrenor al „lupilor”, Selymes Tibor, iar asta deoarece acesta din urmă a comandat un prim antrenament, la ora locală 19.00, pe unul dintre terenurile de la „Sportski Centar Cajetina”. O bază sportivă pe care „galben-albaștrii” se vor pregăti și vor susține și șase partide-test, în următoarele două săptămâni.

Potrivit ofițerului de presă Ionuț Pană, foarte prompt în furnizarea de informații de la fața locului, lotul deplasat în Serbia este următorul: Peterson dos Santos Pecanha (a acceptat prelungirea contractului său, se zice că pentru încă doi ani), Alberto Cobrea și Mirel Bolboașă (portari); Marian Dean Beța, Andrei Peteleu (revenit, în sfârșit, după o gripă), Alexandru Benga, Yohan Bocognano, Roberto Alecsandru, Jeremy Faug-Porret (fundași); Gevaro Nepomuceno, Laurențiu Marinescu, Sanaa Altama, Florent Andre, Nour Hadhria, Abdellah Zoubir, Ismail Ahmed Kadîr Hassan, Alexandru Chiriță (mijlocași); Vlad Rusu, Cheikh Diarra și Harlem-Eddy Gnohere (atacanți). Față de meciul amical de la Blejoi, cu echipa locală, CS, scor: 0-0, s-a renunțat la fundașii centrali Marian Ionuț Marin și Yanis Benstiti, la mijlocașul Sebastian Petre și la atacanții Patrick N’Koyi și Alexis Sainrimat-Moreira. George Mareș urmează să fie împrumutat la o echipă din țară, la care să poată evolua mai mult. Nu au trecut de probe nici cei doi jucători care au intrat în formația Blejoiului în ultimul sfert de oră al disputei, Mihalache și Turcu. În schimb, la Zlatibor, a apărut, pentru prima oară, Alexandru Benga, revenit la Petrolul după ce a bifat două cluburi din străinătate, Botev Plovdiv și, respectiv, FC Gabala, și a reapărut Pecanha, ambii nefiind prezenți la amicalul din România. Acolo unde nu s-a mai deplasat nici portarul Vasile Curileac, cel care a acceptat, vineri, 19 iunie, oferta Concordiei Chiajna, reîntâlnindu-l acolo pe un fost coechipier de la FC Botoșani, Răzvan Tincu. Toți jucătorii deplasați la Zlatibor sunt semnați, altfel neputând face deplasarea în Serbia.

Găzarii vor avea parte de două ședințe de pregătire luni, la 10.00 (ora Serbiei) și, respectiv, 18.00, în perspectiva testului de marți, 23 iunie, cu formația de eșalon inferior FK Cajetina. Duminică seara, s-a lucrat preponderent fizic, fiind vorba despre o ședință de așa-zisă dezmorțire, sub conducerea preparatorului de 73 de ani, specializat în atletism, gălățeanul Ionel Tămășan, și a secundului Valentin Sinescu, la alergări participând și principalul Selymes Tibor, antrenorul cu portarii, Cătălin Girgore, și team managerul echipei, Cristian Vlad, revenit în delegația Petrolului la un stagiu peste hotare, după pauzele din iarnă și din vara trecută.

În privința celorlalte confruntări antamate în sejurul din stațiune, acolo unde – în ultimele cinci veri – s-a pregătit și multipla campioană națională de baschet masculin, CSU Asesoft Ploiești, programul arată astfel: cu prim-divizionara locală Vojvodina Novi Sad (joi, 25 iunie), contra unei alte echipe de prim eșalon din Serbia, FK Spartak Subotica (28 iunie), următoarele trei adversare fiind tot din cea dintâi ligă din țara vecină, FK Jagodina (30 iunie), FK Borac Cacak (2 iulie) și FC Mladost Lucani (4 iulie). Pe 5 iulie, petroliștii se vor întoarce la Ploiești, în vederea continuării antrenamentelor, în week-end-ul de la finele acelei săptămâni urmând a se da startul în ediția 2015-2016 a campionatului Ligii I, al cărei program va fi tras la sorți, la sediul LPF, miercuri 24 iunie, împreună cu țintarul Cupei Ligii. Așa cum a declarat, la prezentarea noul echipament marca Nike al Petrolului, tehnicianul găzarilor, Selymes Tibor, mai așteaptă la Zlatibor un fundaș central, un mijlocaș central, un mijlocaș lateral și un atacant, semn că noul manager sportiv Mihai Joița nu s-a oprit încă din căutări, până acum primind însă destule bile albe.

Foto: www.fcpetrolul.ro