„Lupii” încep meciurile amicale din 2018 acolo unde le-au încheiat pe cele din 2017: pe-un sintetic de la… Câmpina!

Dragos Trestioreanu -

„Lupii” încep meciurile amicale din 2018 acolo unde le-au încheiat pe cele din 2017: pe-un sintetic de la… Câmpina!

Deoarece, la Parcul Municipal Vest, din marginea municipiului Ploiești, calitatea suprafeței de iarbă sintetică, de pe terenurile de fotbal cu dimensiuni regulamentare, nu este tocmai cea mai grozavă, conducătorii campioanei de toamnă a Seriei a III-a din al treilea eșalon, FC Petrolul, au luat decizia ca primul meci amical al anului, cel cu a noua clasată din ierarhia turului campionatului județului Brașov, ACS Steagu Roșu (aceasta este denumirea sub care este înscrisă în competiția județeană!), să aibă loc pe terenul sintetic de la Liceul de Petrol Câmpina. Mai precis, pe cel care este situat în vecinătatea bazinului de înot din cel de-al doilea municipiu prahovean. Variantă agreată și de oaspeți, care vor face astfel cu 30 de kilometri mai puțin, dar și de „gazde”, care au și terminat în același loc seria scurtă de partide-test din decembrie 2017, organizată pentru ca Romulus Ciobanu să-și cunoască mai bine viitorii jucători. Atunci, s-a combătut tot cu o echipă de Liga a IV-a, CS Blejoi, dar care era, la acea oră, campioană de toamnă în Prahova. Steagu Roșu, spre desoebire de rivala locală, AS SR Brașov, lidera ierarhiei, a optat pentru un lot format din tineri fotbaliști, urmând, de altfel, ca și sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de la ora 12.00, să testeze și alții, de perspectivă. Tot atunci, și Romică Ciobanu îi va vedea într-un meci amical pe nou-veniții mijlocași Daniel Cârjan, Mihai Ene și Cristian Andor, portarul Raul Avram apărând buturile Petrolului, anul trecut, în repriza secundă a amicalul cu Blejoiul, de la Câmpina.

Altfel, în perioada în care antrenamentele s-au desfășurat la Ploiești – primii doi căpitani, Claudiu Tudor și Jean Prunescu, făcând pregătiri separate, din cauza mai vechilor accidentări, iar Paul Antoche a avut necazuri cu o unghie infectată de la picior – și vor avea avea loc tot aici până la ora partidei cu Steagu Roșu. După o zi de pauză este programată plecarea în cantonamentul de la Cheile Grădiștei. De la reunire încoace, „lupii” au fost trambalați de colo-colo. De la arena Ilie Oană, la sala de forță de la AFI, la terenurile de la Conpet și Vega și până la mai sus-amintitul Parc Vest. Situație în care există, cu siguranță, regretul că, de atâta vreme, muncipalitatea nu a fost în stare, indiferent de regim, să construiască o bază sportivă locală modernă și pe deplin utilată, accesibilă pentru desfășurarea pregătirilor echipei fanion. Contra unei anumite chirii, evident. Este absolut jenant ca o echipă precum cea a găzarilor – așa se întâmpla însă și cu defuncta SC FC Petrolul, în Liga 1! – să se plimbe „cu cortul”, prin oraș sau județ. Prea s-a așteptat ca vremelnicii proprietari ai clubului să facă ei treaba comunității locale, fie exclusivă, fie – dacă altfel nu se putea – într-un parteneriat public-privat. În niciun caz, să se fi lăsat totul pe seama unui patron, care, la Petrolul, nu s-a numit niciodată… Roman Abramovici sau Nasser Al-Khelaifi!

În altă ordine de idei, după ce a semnat și Andor, au început speculațiile în privința altor achiziții, știut fiind faptul că ar mai fi nevoie de un atacant și un fundaș central. S-a vorbit astfel, pe ici, pe colo, de Constantin Stoica (FC Argeș), Claudiu Herea (ex-Sepsi Sfântu Gheorghe), Marius Bâtfoi (devenit liber de contract după despărțirea de Chindia Târgoviște) și, de ultimă oră, Robert Candrea (un tânăr de 22 de ani ajuns chiar căpitan la ASA Târgu Mureș, echipă la care a bifat și prezențe în Liga 1). Dar nu s-a finalizat nimic, ori – posibil – din cauza refuzului ofertelor, ori fiind vorba doar de simple zvonuri. Așa că, mai este de așteptat până ce vor mai semna unul sau doi jucători, pe posturile dorite de către staff-ul tehnic.

În sfârșit, s-a ocupat și ultima dată rămasă liberă în programul amicalelor de iarnă – cea din 17 februarie. Atunci va avea loc – se va stabili ulterior unde și de la ce oră – testul cu CSU 2 Craiova, o divizionară C din Seria a IV-a, pe care FC Petrolul a învins-o cu scorul de 2-0, la debutul lui decembrie, pe „Ilie Oană”, la prima apariție a lui Ciobanu pe banca tehnică a ploieștenilor. Atunci, a deschis scorul Mihai Velisar (minutul 13), iar Roland Stănescu (61), detașat de astăzi tot în Liga a III-a, dar în Seria a II-a, la Unirea Slobozia, l-a fixat, cu a lui bine cunoscută lovitură de cap.

Foto: www.fcpetrolul.ro