„Lupii”, pentru a doua oară, în această ediție de campionat, la Arad! UTA versus Petrolul, capul de afiș al primei etape a viitorului play-off de promovare în Liga 1!

Dragos Trestioreanu -

„Lupii”, pentru a doua oară, în această ediție de campionat, la Arad! UTA versus Petrolul, capul de afiș al primei etape a viitorului play-off de promovare în Liga 1!

Astăzi, 17 iunie 2020, la ora prânzului, în sediul Casei Fotbalului, secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu (foto, în stânga), și șeful departamentului Competiții, Felix Grigore (foto, în dreapta), au efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea programului celor 15 meciuri din cadrul play-off-ului întrecerilor din liga secundă. Potrivit informațiilor pe care le-am oferit ieri pe www.gazetaph.ro, s-a început cu tragerea la sorți a numerelor fiecărei viitoare combatante, deoarece țintarul partidelor este stabilit potrivit tabelei Berger. Interesant, numai pentru o singură grupare s-a „nimerit” ca acest număr să coincidă cu poziția ocupată în clasament în momentul suspendării campionatului. Este vorba despre lider, UTA Arad (numărul 1), care va juca astfel acasă, în prima etapă, cu numărul 6, „alocat”… Petrolului! Deci, pentru a doua oară în această ediție de campionat a Ligii a II-a, „lupii” se vor deplasa la Arad, la terenul sintetic de la „Motorul” – dorința lui Costel Lazăr de a juca pe arena Ilie Oană cu UTA, pentru a se scăpa de suprafața cu iarbă artificială, iată că nu s-a împlinit! -, oferind din nou nou replica, acolo, trupei lui Balint Laszlo, cea mai dificilă adversară din play-off!

Precizând că CS Mioveni a „tras” numărul 3, Turris-Oltul Turnu Măgurele pe 2, iar Campionii FC Argeș Pitești și Fotbal Club București, pe 5 și, respectiv 4, postez mai jos întreg programul acestui play-off, orele de desfășurare a jocurilor urmând a fi comunicate ulterior de către FRF, după consultările cu deținătorii drepturilor de transmisie exclusivă TV, Digisport, Telekomsport și Look:

Etapa I (4 iulie 2020)
UTA Arad – FC Petrolul Ploiești
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș Pitești
CS Mioveni – Fotbal Club Rapid București

Etapa a II-a (11 iulie 2020)
FC Petrolul Ploiești – Fotbal Club Rapid București
Campionii FC Argeș Pitești – CS Mioveni
UTA Arad – Turris-Oltul Turnu Măgurele

Etapa a III-a (18 iulie 2020)
Turris-Oltul Turnu Măgurele – FC Petrolul Ploiești
CS Mioveni – UTA Arad
Fotbal Club Rapid București – Campionii FC Argeș Pitești

Etapa a IV-a (25 iulie 2020)
FC Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș Pitești
UTA Arad – Fotbal Club Rapid București
Turris-Oltul Turnu Măgurele – CS Mioveni

Etapa a V-a (1 august 2020)
CS Mioveni – FC Petrolul Ploiești
Fotbal Club Rapid București – Turris-Oltul Turnu Măgurele
Campionii FC Argeș Pitești – UTA Arad

După cum se poate observa, Petrolul va juca în deplasare cu primele trei clasate din ierarhia de dinaintea startului play-off-ului, UTA, CS Mioveni și, respectiv, Turris-Oltul, iar acasă, cu formațiile de pe pozițiile a IV-a și a VI-a, Campionii FC Argeș, respectiv Rapid. La prima vedere,  nu numai un debut extrem de dificil, ci și un întreg play-off pe măsură. Însă, cine vrea să promoveze trebuie să demonstreze că are puterea de a termina campionatul pe una dintre primele poziții ce asigură accesul direct în Liga 1, cea de-a treia, de calificare la baraj, incumbând nu numai două partide în plus, după cele cinci din play-off, ci și confruntarea cu o trupă aprioric mai tare, din play-out-ul L1, situație mai de evitat.

Foto: www.frf.ro și www.digisport.ro