„Lupii” s-au antrenat pe terenul sintetic de la Parcul Municipal Vest, pentru a combate amical, cu Plopeniul, la… Izvorani, pe același gen de suprafață de joc! Atracțiile ședinței de pregătire – nou-veniții la clubul găzarilor: Romario Moise și Viorel Lică!

Dragos Trestioreanu -

„Lupii” s-au antrenat pe terenul sintetic de la Parcul Municipal Vest, pentru a combate amical, cu Plopeniul, la… Izvorani, pe același gen de suprafață de joc! Atracțiile ședinței de pregătire – nou-veniții la clubul găzarilor: Romario Moise și Viorel Lică!

Vineri, 15 ianuarie 2021, pe un soare cu dinți, așa cum se spune prin popor, fotbaliștii de la Petrolul – club care a reziliat amiabil contractele străinilor Manuel Botic și Leo Beleck – s-au antrenat pe unul dintre terenurile sintetice de la Parcul Municipal Vest. Au fost prezenți, printre alții, și Romario Moise, împrumutat de la Astra Giurgiu, care pare a-și fi ales echipamentul cu numărul 27, același ca la UTA, dacă nu mă înșel, și Viorel Lică, ex-Farul Constanța, cel care impune, deocamdată, prin înălțimea lui.

În programul din  ultima zi de dinainte de plecarea la Săcele, gazda cantonamentului de iarnă din perioada 17-30 ianuarie, acestea fiind ultimele date alese, face parte un joc-test. Asta însă numai în caz că adversara, CSO Plopeni, se va prezenta la… Izvorani, la un alt teren cu iarbă artificială, cel din complexul olimpic de acolo, având la purtător rezultatele testelor anti-covid. În fapt, potrivit președintelui executiv al găzarilor, Costel Lazăr, ar fi vorba mai degrabă nu de un meci amical, ci de un sparring ori, pe românește, un antrenament tehnic-tactic, diferit față de un test obișnuit. Se aude totuși că plopenarii vor primi chiar în ziua deplasării în județul Ilfov rezultatele mai sus-amintite, putând astfel oferi replica Petrolului, s-ar părea că de la ora 12.00.

Cum, deocamdată, s-au semnat actele despărțirii de doi jucători, cei mai sus-menționați, al treilea fiind rechemat la Viitorul, Răzvan Matiș, și au mai rămas de rezolvat, într-un fel sau altul, Joeri Poelmans, Bryan Mendoza (detașat pe un sezon de la FC Botoșani) și Mihai Nițescu, iar la sosiri, s-au consemnat tot șase fotbaliști, s-ar putea să se fi încheiat deja „mercato de iarnă”! Dar, au mai fost perioade când au mai apărut noutăți și mai târziu, chiar până la startul campionatului. Evident, dacă în pregătiri se va observa că va mai fi nevoie de forțe proaspete, urmate de renunțării. Dar și dacă va fi vorba – Doamne ferește! – despre nedorite accidentări. Deci, așa cum se obișnuiește: „unul vine, altul pleacă”! 

Foto: www.fcpetrolul.ro