„Lupii” se confruntă cu o echipă antrenată de… jucători ai ei! Trioul Mureșan-Brandan-Stăncioiu a pregătit duelul cu găzarii

Dragos Trestioreanu -

„Lupii” se confruntă cu o echipă antrenată de… jucători ai ei! Trioul Mureșan-Brandan-Stăncioiu a pregătit duelul cu găzarii

Meci de „totul sau nimic”, aproape, acest Petrolul – ASA Târgu Mureș, de duminică, ora 18.00, de pe arena Ilie Oană, în direct la televiziunile Look, DigiSport și Dolcesport! „Lupii” au nevoie ca de aer de un succes, care coroborat, eventual, cu punctele ce-ar putea fi primite de la TAS (6), ar putea asigura dacă nu o iarnă liniștită, măcar o clasare pe un loc de… baraj. Evident, în situția în care FC Voluntari nu va reuși, pe stadionul Dinamo, să treacă de Viitorul lui Gică Hagi, luni, 22 decembrie 2015. Mureșenii vor ținti și ei punct/puncte la Ploiești, fiindcă, prin victoria de sâmbătă, 1-0, în dauna echipei CS Universitatea Craiova, CSMS Iași i-a egalat la numărul de puncte din ierarhia la zi a Ligii 1 Orange. Ardelenii au fost părăsiți, după calificarea în semifinalele Cupei României-Timișoreana, de antrenorul italian Cristiano Bergodi, locul acestuia pe „bancă” urmând a fi luat de către tehnicianul cu portarii, Fekete Carol, cel care are licență, probabil că de tip A, care-i oferă dreptul de a da indicații din spațiul alocat special. ASA vine după o partidă, cea din Banat, cu ACS Poli, în competiția KO, disput[ pe care și-a adjudecat-o abia după executarea loviturilor de departajare. Cu două deplasări lungi – la Timișoara și retur, la Târgu Mureș, iar apoi la Ploiești, cu „banca tehnică” improvizată, președintele executiv Bogdan Mara – fost impresar care a adus jucători și la Petrolul, în mandatul lui Marius Nicolae – afirmând că antrenamentele pentru meciul cu găzarii au fost conduse de Gabriel Mureșan, Pablo Brandan și Eduard Stăncioiu! Argentinianul, ca și olandezul Romario Kortzorg, este suspendat pentru cumul de cartonașe, iar compatriotul celui din urmă, Luis Pedro, plus veteranul Ousmane N’Doye și Claudiu Vociuleț sunt accidentați. Absențe vor fi și la Petrolul, dar nu așa de multe, echipa ploieșteană având însă un antrenor adevărat în spațiul tehnic, Mihai Stoichiță (foto; www.fcpetrolul.ro). Zvonurile că ar fi vorba despre ultimul meci al acestuia la comanda trupei „galben-albaștrilor” a fost demontat de „Lippi”, la conferința de presă de dinaintea partidei cu ASA. El a povestit că a fost întrebat, în glumă, de patronul Daniel Capră și de directorul executiv Alexandru Crângu, dacă… și-a dat demisia! Căci, altfel nu ar exista motive să fie demis!

Fostul căpitan Laurențiu Marinescu, căruia i-a recidivat o accidentare mai veche, fapt care l-a determinat pe Stoichiță să afirme că netratarea corespunzătoare, sau neglijarea ei, i-a afectat evoluțiile din ultima vreme, va lipsi cert. E posibil să se întâmple la fel cu Jeremy Faug-Porret, incert din cauze medicale. Astfel, un prim „11” al găzarilor ar putea arăta astfel: Pecanha – Peteleu, Benga, Genev, Pulhac – Ropotan, Bucșa – Nepomuceno, Zoubir, Varga – Moussa. Cu mențiunea că mijlocașul dreapta și play-maker-ul au lipsit câteva zile, și ei, de la pregătiri, dar s-au refăcut și sunt apți de joc pentru meciul de duminică. Acum, rămâne de văzut care va fi motivația „lupilor” la ultimul lor joc oficial din 2015, un an slab de tot, pe tot parcursul lui. În condițiile în care s-a tot scris, în săptămâna partidei, nu numai despre un viitor nou antrenor, Constantin Schumacher, ca și despre câțiva fotbaliști deja semnați, Michelle Paolucci, Gabriel Matei și – ultimul, dar se spune că nu și cel din urmă – elvețiano-croatul Janko Pacar, mai vorbindu-se și de Constantin Mișelăricu, este clar că aceste semne i-au afectat pe cei care își dau seama că au zilele numărate, deja, la Petrolul! Cum duelul cu ASA este foarte-foarte important, aceste anunțuri au picat ca… nuca în perete. Asta chiar dacă era clar că echipa va avea nevoie de întăriri serioase – dar cu adevărat serioase, nota bene! -, în pauza de iarnă. Norocul ar fi că nici la ASA jucătorii nu stau pe roze, la Târgu Mureș fiind nu numai probleme mari de efectiv, ci și de ordin pecuniar, în urma unor… fapte apreciate drept penale ale celor care au dispus finanțarea acestei grupări.

Deci, o confruntare între două combatante cu destule probleme, ce se va desfășura pe un teren care va fi… chinuit – și va chinui, totodată! – pentru ultima dată în acest an. Se speră ca, la primăvară, să se găsească fondurile necesare reabilitării totale a gazonului, bani care vor trebui alocați de… CSM Ploiești, noul administrator al arenei Ilie Oană, după ce Consiliul Local Ploiești a votat trecerea stadionului, de la Servicii Gospodărie Urbană, la clubul sportiv al municipalității.

Pentru a treia oară, în finalul lui 2015, ploieștenilor iubitori de fotbal, în general, și de Petrolul, în special, Lucian Rădulescu, patronul firmei RGL Oil, de data aceasta și cu ajutorul primarului Bușteniului, Emanoil Savin, le asigură simpatizanților „lupilor” intrarea gratuită, după ce-au achitat în avans chiria pentru arenă! Ei au doar… pretenția ca aceasta să fie plină, la momentul despărțirii de „lupi”, în acest an. După ce, repet, Lucică Rădulescu a făcut trei astfel de cadouri, plătind și pentru ca disputele cu CFR Cluj și Dinamo să se joace acasă, chiar merită să vadă că nu a făcut un efort financiar în van, și din partea echipei, si din partera suporterilor ei! Mai ales că a fost vorba despre unul destul de consistent.

În altă ordine de idei, Comisia Centrală de Arbitri, prin responsabilul de profil al său, s-a decis asupra brigăzii ce va oficia duminică, la Ploiești, la meciul dintre Petrolul și ASA Târgu Mureș: centralul bucureștean Radu Petrescu – unul din partea căruia se pot avea și… rele, dar și bune! -, asistenții Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Ciprian Danșa (Oradea), plus rezerva Marian Barbu, din Făgăraș. Cel care îi va monitoriza va fi tot un bucreștean, ex-tușierul de prim eșalon Adrian Vidan. Cu ochii pe organizatorii meciului va sta un… fost arbitru din Divizia A, gălățeanul Viorel Anghelinei, ex-jucător al Oțelului, președinte executiv al acesteia și, ultima oară, director de licențiere la același club, el dând examen, în vară, pentru a deveni observator LPF și absolvindu-l cu a patra medie.