„Lupii” vor debuta în play-out la Botoșani sau Cluj. Palmaresul direct, din sezonul regular, cu ambele echipe este perfect egal!

Dragos Trestioreanu -

„Lupii” vor debuta în play-out la Botoșani sau Cluj. Palmaresul direct, din sezonul regular, cu ambele echipe este perfect egal!

Penalizată cu șase puncte, ca și Petrolul Ploiești, de altfel, înainte de startul sezonului regular al campionatului Ligii 1 Orange, iar de curând cu încă patru, tot din cauza nestingerii unor debite, echipa CFR Cluj s-a impus, în etapa a XXVI-a, cu scorul de 1-0 (0-0), la Craiova, în dauna formaíei CS Universitatea, grație golului marcat de recent revenitul în „Gruia”, Cristian Bud. Cu 27 de puncte – pe teren, Camora & Co. au obținut 37! -, CFR ar putea termina această primă fază a competiției pe poziția a IX-a, cu o lungime în fața formației FC Botoșani (26). Asta însă numai în eventualitatea în care moldovenii – care urmează a mai susține astăzi, de la ora 20.30, ultimul joc din sezonul regular, la Târgu Mureș, cu ASA – nu se vor impune în Ardeal. Cum, pentru a mai spera la accederea înj play-off, gruparea lui Adrian Mutu are nevoie de toate punctele puse în joc, sarcina echipei lui Cristi Pustai este una de-a dreptul dificilă, pentru că îi trebuie o victorie ca să poată trece peste CFR. În urma unui rezultat de egalitate, având avantajul rezultatelor directe, 3-1, acasă, respectiv 1-2, în deplasare, CFR-ul ar rămâne pe poziția din acest moment. Dacă FC Botoșani va pierde sau chiar dacă bifa un „draw”, cu ASA, va fi prima gazdă din play-out a Petrolului, săptămâna viitoare.

Interesant este că găzarii au un palmares în oglindă cu botoșănenii, pe 14 august 2015, sub bagheta lui Selymes Tibor, reușind, pe arena Ilie Oană, prima victorie din ediția 2015-2016 a Ligii 1, scor: 2-1, iar pe 3 decembrie, când antrenorul „lupilor” era Mihai Stoichiță, același rezultat s-a consemnat în Moldova, dar în favoarea trupei conduse de Cristi Pustai, la eșecul de la Ploiești antrenor fiind Leo Grozavu. În play-out, prahovenii vor intra cu doar patru puncte, pe când moldovenii – care pot termina cu 26, 27 sau 29 de puncte sezonul regular – cu 13, 14 sau 15. Evident, dacă vor avea 29 de puncte, vor trimite Petrolul pe terenul CFR-ului (14 puncte, la debutul play-out-ului), o altă formație care are palmares direct absolut identic cu aceea a lui Cobrea & Co.: 1-0, în turul sezonului regular, în „Gruia”, și 0-1, la Ploieși, la cel de-al doilea succes al „galben-albaștrilor”, din această ediție de campionat. Dacă Botoșaniul nu va reuși să se impună la Târgu Mureș, atunci – aprioric -, prin prisma terenului propriu și a modului cum au arătat, în 2016, posibilele următoare oponente, favorita va fi gruparea patronată de către Valeriu Iftime. Rămâne de văzut dacă mai noul tehnician Constantin Schumacher va putea reuși resuscitarea, pe termen foarte scurt, a unei trupe ce nu a reșit să obțină vreun punct în partidele oficiale disputate în acest an. Iar asta ca o consecință a unor evoluții de foarte slab nivel.

Foto: www.botosaninews.ro