„Lupișorii” au pierdut ultimul meci din grupă la „Mondial de la Saint Pierre” și s-au clasat pe locul 4

Dragos Trestioreanu -

„Lupișorii” au pierdut ultimul meci din grupă la „Mondial de la Saint Pierre” și s-au clasat pe locul 4

În jurul orei 21.00 (un ceas mai târziu în România), s-a încheiat, pe 26 aprilie 2018, la „Stadion Saint-Pierre”, ultimul meci susținut în grupa D de la „Mondial de la Saint-Pierre” de echipa FC Petrolul Ploiești „U 15”, în compania unei formații similare a clubului francez din Ligue 2, Stade Brestois. „Cocoșeii” s-au impus cu scorul de 3-0 în ceea ce a fost al treilea joc de joi, 26 aprilie 2018, bifat de băieții lui Marius Manolache, cei care le câștigaseră, reamintesc, pe primele două, 1-0 cu RWD Molenbeek, respectiv 2-0 cu Nort sur Erdre AC. Ca urmare a eșecurilor din prima zi a competiției, 0-1 cu OGC Nice și 0-4 cu UJSA Carquefou, FC Petrolul a ocupat locul 4, după – în ordine – Brest, Nice și mai sus-amintita Carquefou și înaintea lui Molenbeek și, respectiv, Nort sur Erdre.

Drept urmare, ploieștenii vor continua întrecerile în turneul pentru locurile 9-16, care le reunește pe toate echipele clasate pe pozițiile 3 și 4, în cele patru grupe, A, B, C și D. Viitoarele adversare ale FC Petrolul „U 15” vor fi astfel: En Avant Guingamp (club din Ligue 1), ES Blain (Franța), Selection Ligue de Guadeloupe (din Guadelupa, departament de peste mări al Franței), AC Basse Goulaine, Nantes Cite Foot, US Varades (ultimele două din grupa C, cea în care CSȘ Craiova a ocupat ultimul loc, după patru înfrângeri și o remiză) și USJA Carquefou (toate patru din Franța). De subliniat că „lupișorii” nu au scăpat de Carquefou, formnație care i-a învins în grupă cu scorul de 4-0! Meciurile de la „Mondial de la Saint-Pierre” se desfășoară atât pe terenuri cu gazon natural, cât și, majoritatea, pe unele cu iarbă artificială.

Reamintesc că prezența FC Petrolul „U 15” la acest turneu, ajuns la cea de-a 41-a ediție, a fost facilitată de suporteri ai „lupilor”, iar deplasarea la Nantes s-a făcut și cu sprijinul material al partenerului finanțator al clubului găzarilor, Veolia, al cărei sediu central se află chiar în țara în care este organizat „Mondial de la Saint-Pierre”, Franța, la Lyon.

Foto: www.mondialdelasaintpierre.fr, www.lasaintpierredenantes.footeo.com și www.facebook.com