Lupta continuă la vârful Ligii A Prahova, iar outsiderii rămân tot mai în urmă

Redactia -

Lupta continuă la vârful Ligii A Prahova, iar outsiderii rămân tot mai în urmă

A trecut şi etapa a XXVII-a a ediţiei 2011-2012 a întrecerilor Ligii A Prahova, mai rămânând de disputat încă şapte şi se va termina poate cel mai tare campionat judeţean de fotbal din ultimii mai mulţi ani, fapt de-a dreptul remarcabil. Sus, la vârf, duelul pentru adjudecarea primului loc şi, implicit, a calificării la barajul de promovare în al treilea eşalon continuă – cu Unirea Câmpina având tot trei lungimi faţa de ambţioasa sa urmăritoare, CS Blejoi Vispeşti, cea care a sărit, în această rundă, un obstacol ce se anticipa a fi destul de înalt. La Boldeşti, Petrolistul, una dintre formaţiile frumoase ale acestei competiţii, nu a rezistat decât aproape o repriză, mai exact până când căpitanul Vispeştiului, Bogdan Onuţ (minutul 45+1), a transformat cu siguranţă o lovitură de pedeapsă, obţinută de Răzvan Catană, faultat în careul mare de Daniel Petre. Cel care a scăpat însă fără cartonaş galben cu acel prilej, care ar fi fost al doilea, mai primind unul cu un sfert de oră mai devreme. Mitanul secund a debutat cu un echilbru pe gazon, „spart” de şutul unei rezerve a localnicilor, Bădu – intrat după pauză -, dar mingea, expediată de la 12 metri, s-a dus peste poartă. A fost unica oportunitate a gazdelor din meci, pentru că, în primele 45 de minute, partea leului şi-au tras-o vizitatorii, acelaşi R. Catană (36) şi Cristian Vlad (38) putând să deschidă scorul înaintea lui Onuţ. Odată cu reuşita lui Decebal Nae, consemnată în minutul 66, după o pasă de manual a deja-amintitului Cristi Vlad, exploatată eficient de către vitezistul Blejoiului, care a înscris după un şut printre picioarele portarului Petrolistului, Adrian Petre, numele învingătoarei nu mai putea constitui un secret. De altfel, tot D. Nae putea urca scorul, dar a irosit două bune ocazii; prima – imediat după golul său, când a ţintit bara din stânga a porţii lui Ad. Petre, iar a doua – şase minute mai târziu, şutând pe lângă buturi, din poziţie de singur cu goal-keeper-ul advers. Asaltul oaspeţilor a continuat, „puştiul” Alexandru Simion (77) preluând ştafeta ratărilor, el având ghinion la un lob şi irosind astfel şansa unui gol de generic. Dar juniorul de 17 ani s-a revanşat în al doilea minut de prelungiri, când a bifat assist-ul de la golul de 3-0 al altei rezerve din această confruntare – Vasile Răducanu. S-a terminat 3-0 (1-0) pentru Vispeşti, în dauna Petrolsitului Boldeţti (foto: Paul Mâinea), iar cum şi Unirea Câmpina, liderul la zi, a câştigat, dar acasă,  scor: 4-1 (4-0), în faţa echipei CS Băneşti Urleta, lupta continuă, urmând – poate – a fi decisă de meciul direct, de la Blejoi, din data de 19 mai 2012, ora 18.00.

PETROLISTUL: A. Petre 6 – D. Petre 4 (46 – Bădu 5), M. Rădulescu (cpt) 7, Ad. Dicu 6 – Lişiţă 6, Pârvu 6 (71 – Tudorache 5), Pantilimonescu 7, A. Stanciu 7 – L. Costache 5, D. Gheorghe 5, Pipoş 5 (46 – Petrescu 5; 69 – Tăbăcaru 5). Antrenor: Marian Ilie.

CS BLEJOI VISPEŞTI: B. Manea 6 – Năescu 6, Al. Popa 6, B. Onuţ (cpt) 7, Nincă 7 – Secreţeanu 6 – D. Nae 7 (88 – V. Răducanu), Cr. Vlad 7, Bridinel 6, R. Catană 7 – Fl. Gheorghe 5 (53 – Al. Simion 7). Antrenor: Victor Roşca.

Au arbitrat: Radu Danielenco 6.5 (Ploieşti) – Emil Bozieru 8 (Băicoi) şi Cristian Lefter 8 (Urlaţi).

Observator: Stelian Achimescu (Ploieşti).

Cartonaşe galbene: D. Petre (30), Năescu (32), Cr. Vlad (52), Nincă (87).

Partida de pe arena „Viorel Mateianu, din Boldeşti, la care au asistat 500 de iubitori ai fotbalului, cam tot atâţia câţi mai urcă, adesea, în tribunele şi peluza „Columbiei”, la meciurile din Liga I ale Astrei (!!!), a avut parte şi de doi „spioni”. Unul dintre finanţatorii Unirii Câmpina, Bogdan Mănescu, şi diectorul tehnic Ion Cojocaru au preferat să renunţe la întâlnirea echipei lor, contra celei din Băneşti Urleta, care se desfăşura la aceeaşi oră! Imediat după joc, au apărut şi primele „săgeţi” dinspre Câmpina, Coco Cojocaru punând la îndoială că CS Blejoi Vispeşti ar avea drept de accedere la baraj, după ce i-a luat locul, în vara trecută, unei promovate în Liga A Prahova, fiind vorba despre Intersport Filipeştii de Târg. Preşedinte AJF, Silviu Crângaşu a replicat că gruparea finanţată de Adrian Nistoroiu şi susţinută de către Primăria Blejoi întruneşte toate condiţiile regulamentului asociaţiei judeţene de fotbal, pentru a putea promova în eşalonul imediat superior. Dar a declarat şi că Unirea se poate adresa la FRF, dacă este nemulţumită de ROAF-ul local.

Celelalte rezultate din runda cu numărul 27 au fost următoarele: Caraimanul Buşteni – CSM Câmpina 1-2 (0-1); Carpaţi Sinaia – Progresul Drăgăneşti 1-0 (1-0); Avântul Măneciu – AFC Brebu 4-0 (2-0); Dero Ploieşti – Tinereţea Izvoarele 6-1 (2-0); SC FC Petrolul II Ploieşti – CS Ceptura 1-1 (1-1). CS Păuleşti a câştigat cu 3-0, la „masa verde”, ca urmare a retragerii, în pauza competiţională, a formaţiei ce trebuia sa-i fie oaspete, iar jocul dintre FC Astra III Ploieşti şi Unirea Urlaţi a fost amânat, deoarece – fiind formată din juniorii A ai clubului din „9 Mai” – cea dintâi trupoă a fost în imposibilitate de a evolua, jucătorii săi fiind prezenţi la Constanţa, la un turneu zonal de profil. Unirea Câmpina are 71 de puncte şi +29, în ierarhia „adevărului”, iar CS Blejoi Vispeşti – 68 şi tot +29. Următoarea clasată, CSM Câmpina, se află la 10 lungimi în urmă (58 de puncte şi +19).