Luptând (și) împotriva marii bătăi de joc locale, handbalistele de la CSM Ploiești – aproape de un miracol la finalul meciului cu HC Zalău!

Dragos Trestioreanu -

Luptând (și) împotriva marii bătăi de joc locale, handbalistele de la CSM Ploiești – aproape de un miracol la finalul meciului cu HC Zalău!

2dNe place, ca bărbați, să facem mult caz atunci când vorbim despre DOAMNE și DOMNIȘOARE. Bref, cât de atenți suntem cu ele, cât le respectăm și cât le iubim! La Ploiești, mai precis la primărie, de cinci luni încoace, există însă cineva care a… uitat cât de atent trebuie să fie, cât trebuie să le respecte și – da! – cât de mult trebuie să le iubeasacă pe DOAMNELE și DOMNIȘOARELE handbaliste de la echipa de senioare! Numai uitând se poate explica – deși chiar că nu există totuși explicații logice – bătaia de joc la care sunt supuse aceste DOAMNE și DOMNIȘOARE care alcătuiesc echipa antrenată de Neven Hrupec și Daniel Gheorghe. Adică, un străin care își face onest meseria într-o țară în care cineva își bate joc și de el, respectiv un ploieștean căruia cred că îi crapă primul obrazul de rușine în fața mizeriei pe care trebuie s-o suporte aceste DOAMNE și DOMNIȘOARE, eleve și ale sale! Obligate să joace un meci oficial, primul din actuala ediție de campionat a Ligii Naționale, la doar 36 de ore după un drum foarte-foarte lung și, mai ales, foarte-foarte obositor, cel spre Insulele Feroe, și retur, DOAMNELE ȘI DOMNIȘOARELE de la CSM Ploiești au oferit încă o lecție – ba chiar, le-au trântit și o palmă grea celor care o merită cu adevărat! – de devotament, sacrificiu, onoare și profesionalism. Au intrat pe teren, s-au luptat cu o echipă în efectiv complet, condusă de către un fost selecționer, au condus-o, au fost conduse și au terminat meciul printr-un forcing extraordinar, ce le putea aduce un succes. Nu a mai fost să fie, dar – pentru cei circa 300 de iubitori ai handbalului din tribunele sălii Olimpia – DOAMNELE și DOMNIȘOARELE de la CSM Ploiești au fost învingătoarele morale ale partidei! Cele care ar fi meritat să trăiască în fiecare zi, aici, ca pe… 1 și 8 Martie!

3sE impresionant s-o vezi, la final de meci, pe Alina Dumitru cu ochii roșii după o minge parata cu… fața, să-i vezi zgârietura de câțiva centimetri de lângă un ochi, s-o vezi pe Daciana Balaban-Curtean cu zona cotului și una din palme pline de sânge, s-o vezi pe Ivana Bozovic mângâindu-și pe bancă piciorul umflat – și stăpânându-și durerea – la care nu demult a suferit o intervenție chirrugicală delicată, s-o vezi pe Ionela Dinu strângând din dinți și dăruindu-se total, după ce și ea a suferit aceeași intervenție chirugicală, s-o vezi pe Andreea Chiricuță că nu se mai poate ridica de pe un scaun, privind în gol, cu disperarea sportivului care a muncit pentru un succes, care nu a mai venit din motive totuși obiective. Să le vezi pe toate aceste DOAMNE și DOMNIȘOARE SUFERIND PE TEREN, ÎNTR-O ÎNCLEȘTARE FORMIDABILĂ (vezi mai ales una dintre fotografii)!

4dHrupec și Gheorghe au adunat de un efectiv în care senioarelor deplasate în Feroe, li s-au adăugat cele care nu au fost acolo, Iryna Shutska-Burtea și mai sus-amintita Ivana Bozovic, plus trei puștoaice din pepiniera proprie, dintre care una, Isabela Dragnea, a și punctat o dată, dar și – din cauza emoțiilor și a lipsei de experiență – a provocat o eliminare de două minute, ca urmare a faptului că nu a așteptat ieșirea portarului, pentru a intra pe parchet. Cu toate impedimentele, DOAMNELE și DOMNIȘOARELE au luptat admirabil și au meritat din plin aplauzele celor prezenți în sală! Ca jurnalist, aidoma colegilor de breală ai mei, sunt convins, nu pot să le promit – deși sunt sătule de atâtea promisiuni oficiale nenorate -, că nu mă voi lăsa până nu voi afla EXACT cine se face vinovat de tot ce li s-a întâmplat, și li se mai întâmplă, la Ploiești! Nu știu dacă le va fi o consolare, dar știu că merită măcar așa ceva. Iar asta pentru că au trecut peste orice și au salvat clubul – și primăria! – de o amendă usturătoare și au jucat pentru onoarea lor și a handbalului autohton. Prea mult pentru cineva care nu merita! DOAMNELOR și DOMNIȘOARELOR, după ce vă veți recupera drepturile pecuniare, fugiți mâncând pământul din acest oraș pe care l-ați onorat, în ciuda bătăii de joc pe care a trebuit s-o suportați de aproape o jumătate de an!

Pentru amatorii de statistică, iată mai jos, conform siteului clubului gazdă, caseta tehnică a partidei de marți, 13 septembrie 2016, cu debut ora 12.00:

CSM Ploieşti – HC Zalău 25-26 (11-11)
Sala: „Olimpia”. Spectatori: 300.
CSM PlOIEȘTI: Tatalovic – Burtea-Shutska (3 goluri), Dmitrovic (6, 2 din aruncare de la  „7 metri”), Balaban-Curtean (2), Dinu (1), Bozovic (5), Chiricuţă (7, 4 din „7 metri”). Au mai jucat: Dumitru – Mitrescu, Dragnea (1). Antrenori: Neven Hrupec (principal), Daniel Gheorghe (secund).
HC ZALĂU: Vişan – Trif (1 gol), Tămaş (6), Drăguţ (4), Bloj, Rob (6, 3 din „7 metri”), Panici (5). Au mai evoluat: Ciolan, Crap (3), Klimek, Nica (1), Constantinescu. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Au arbitrat: Marian Drăghici şi Victor Drăguţ (ambii din județul Vrancea).
Observator FRH: Vlad Ionescu (Bucureşti).

Statisticile partidei
Aruncări de la „7 metri”: 8/2 ratate – 3/0 ratate.
Eliminări pentru „2 minute”: 6 (Chiricuţă – 2, Dinu, Dragnea, Dmitrovic, Bozovic) – 7 (Bloj, Tămaş, Constantinescu, Crap – 2, Trif, Drăguţ).

Câteva cuvinte și despre arbitrajul tandemului vrâncean: s-a… orientat perfect asupra realității prezentului, nederanjându-l pe Gheorghe Tadici, respectiv „ciupindu-le” uneori pe DOAMNELE și DOMNIȘOARELE bătute de soartă! Că așa-i (și) în handbalul românesc!

Foto: www.csmploiesti.ro