Lupte de stradă şi focuri de armă în Mimiu

Daniel Dimache -

Lupte de stradă şi focuri de armă în Mimiu

Luni, 30 martie a.c., în jurul orelor 19:25 Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că în municipiul Ploiești – Cartier Mimiu are loc un conflict între mai multe persoane care au aruncat cu pietre, distrugând 3 autoturisme parcate și incendiind unul din acestea.

La faţa locului au fost dirijate mai multe patrule de siguranță publică, luptători SAS, jandarmi, militari și polițiști locali care au intervenit pentru încetarea conflictului.

Pentru dispersarea celor implicați a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical.

Totodată, a fost solicitat și un echipaj ISU Prahova pentru lichidarea incendiului.

Nicio persoană nu a necesitat transportul la spital.

Din cercetări s-a stabilit faptul că incidentul s-ar fi produs în urma unor discuții purtate în contradictoriu între copiii a două familii care locuiesc în zonă, restul fiind rude ale acestora care au ieșit în stradă și au asistat la conflict.

A fost constituit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea a ordinii și liniștii publice, distrugere, distrugere din culpă și lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate în vederea dispunerii de măsuri legale în consecință din punct de vedere penal.

De asemenea, cei implicați în conflict au fost sancţionați contravențional pentru încălcarea Ordonanței Militare nr. 3 cu amendă în valoare de 5000 lei fiecare, verificările fiind continuate în cursul acestei zile pentru identificarea și sancționarea celor prezenți în stradă, pentru încălcarea actului normativ sus menționat.