Mai bine de-un set de tenis și un gol anulat, în primul meci-test din 2021 al Petrolului… dezlănțuit! Și întărită cu trei „underi” ai găzarilor, CSO Plopeni nu a rezistat deloc grozav!

Dragos Trestioreanu -

Mai bine de-un set de tenis și un gol anulat, în primul meci-test din 2021 al Petrolului… dezlănțuit! Și întărită cu trei „underi” ai găzarilor, CSO Plopeni nu a rezistat deloc grozav!

Deoarece divizionarii C de la Metalul Plopeni s-au prezentat astăzi, 16 ianuarie 2021, la Complexul Olimpic Izvorani, „negativi” în privința testelor anti-covid, dar… pozitivi pentru un joc-test contra Petrolului Ploiești, arbitrul prahovean Mădălin Dicu, cel care a fost asistat de Emilian Chipon și Iulian Bălănescu, a dat startul celui dintâi meci amical al „lupilor” – și al plopenarilor – din acest an. Viorel Moldovan – antrenorul principal al trupei găzarilor, omologul de pe banca echipei de ligă secundă al lui Iulius Mărgărit, coach-ul celor de la CSO – a mizat pe formule diferite de echipe în cele două reprize a câte 50 de minute fiecare. A repartizat mai pe final de joc și trei „underi”, Adrian Nicolae, Vlad Bogdan și Rafael Popovici-Ciatău, la… adversari, și i-a menajat, pentru unele probleme medicale, pe nou-veniții Sergiu Arnăutu, de fapt un revenit, și Romario Moise, dar și pe mai vechiul Robert-Daniel Enache.

Dacă, în ceea ce îi privește pe Joeri Poelmans, Bryan Mendoza și Mihai Nițescu se știa că sunt pe „lista neagră”, de-acum au mai devenit „indezirabili” încă doi jucători. În mod neașteptat, Serge Yvann Ekollo va fi trimis la Dunărea Călărăși, echipă la care a și debutat în România, de fapt, urmând să revină din vară, dar mai degrabă la Astra Giurgiu, cea care l-a și detașat la Petrolul. Aceeași intenție s-ar avea și în cazul lui Andrei Răuță, a cărui destinație viitoare însă nu este cunoscută, deocamdată. Deci, în acest moment, conducerea găzarilor mai are în lucru rezolvarea situațiilor contractuale ale patru echipieri ai formației „lupilor”. Este însă de neînțeles – dacă nu cumva o fi dictat… Astra ori situația economică actuală a clubului ploieștean – detașarea unui fotbalist de la Petrolul, Ekollo, la o contracandidată la play-off și mai bine clasată în acest moment, Dunărea Călărași, locul 4, cu trei puncte mai mult, în varianta actualizată a ierarhiei post-retragerea iminentă din competiția ligii secunde a echipei Turris-Oltul Turnu Măgurele!

Revenind la amicalul cu echipa din Plopeni, iată care a fost rezultatul final, potrivit www.fcpetrolul.ro: 7-0 (4-0), un gol al învingătorilor fiind anulat, iar cele bifate de către Valentin Balint (minutele 15 și 20, din penalti), Vlad Mitrea (17), Ibrahim Sory Diarra (41), Mihai Constantinescu (56), Bart Meijers (69) și Valentin Buhăescu (100) – validate. În prima repriză, Moldovan a mizat pe următorii echipieri, în sistemul 1-4-4-2: Avram (35 – Cebotari) – Olaru, Lică, Mondragon, Manolache – Bratu, S. Pană, Mitrea, Saim Tudor – Balint, Diarra, iar la reluare, s-a mers pe 1-4-2-3-1: Cebotari (70 – Kitanov) – Bărboianu, Meijers, Huja, Țicu – Salifu, Lax – Constantinescu, Roige, Vajushi – Buhăescu.

În cel dintâi mitan, pe terenul sintetic de la Izvorani, antrenorul ploieștenilor a folosit trei „underi”, Manolache, Bratu și Mitrea, cel din urmă debutând cu gol marcat, în cel secund fiind utilizați doi – Țicu și Constantinescu. În cele două reprize, raportul „români-străini” a fost după cum urmează: 9-2 (+1, Cebotari)/4-7 (+1, Kitanov). Au jucat pentru prima oară echipați în galben și albastru: Lică, Pană și Mitrea (I), respectiv revenitul Bărboianu, care s-a afișat din nou cu aceleași culori. După plecarea de mâine, 17 ianuarie, la Săcele, pentru cantonamentul de iarnă, este așteptat să debuteze și Moise, și să redebuteze Arnăutu, ambii în meciul-test cu Sepsi Sfântul Gheorghe (20 ianuarie) sau, dacă nu se va putea, contra AFC Odorheiu Secuiesc (23 ianuarie) ori a Dunării Călărași (28 ianuarie). Pe cale de consecință, pe 28, Ekollo va fi… adversarul Petrolului!

Foto: www.fcpetrolul.ro