Mai este atât de puțin până la ultimul meci de mare importanță al turului Ligii a II-a – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 27)

Dragos Trestioreanu -

Mai este atât de puțin până la ultimul meci de mare importanță al turului Ligii a II-a – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 27)

Dacă ultimul meci pe care îl va disputa în acest an, la începutul lunii următoare, la Arad, cu UTA, o să fie cu siguranță, la momentul respectiv, primul derbi al returului, pentru FC Petrolul Ploiești ultimul de același gen din turul campionatului Ligii a II-a va fi acela care va debuta peste puțin timp la Pitești, mai exact la ora 19.30, pe arena Nicolae Dobrin, în compania echipei Campionii FC Argeș Pitești. Mai precis, o grupare care, odată ce a căpătat dreptul de a se lupta pentru promovarea în cel dintâi eșalon fotbalistic, s-a și înscris, cu unele argumente forte, în acest „război” de lungă durată. Unul pentru care, motivându-se, adversarii „lupilor”de azi, 16 noiembrie 2019, au postat pe propriul site câteva date statistice apreciate drept convingătoare referitor la statutul de favorită al Argeșului, în confruntarea din Trivale: palmaresul bilateral și datele primului meci dintre formațiile celor două cluburi și a celui mai mai detașat succes de pe teren propriu al localnicilor! Astfel, s-au făcut că „uită” un alt duel de pe același stadion, programat chiar în debutul ediției 1965-1966 a fostei Divizii A și încheiat cu scorul de 4-1 pentru Petrolul!!! O trupă despre care înaintea acelui start fabulos se comenta cu teamă în privința abordării acelui campionat, dar care avea să uimească apoi întreaga suflare fotbalistică autohtonă prin cucerirea, finalmente, a ultimului titlu național său! Poate că acel moment o fi fost – de ce nu? – și modelul de motivare a actualilor găzari în vederea partidei azi cu un… alt FC Argeș, de fapt, nici FC Petrolul de-atunci nemaifiind, e drept, același!

La Pitești, antrenorul principal Flavius Stoican și-a dus băieții de ieri, 15 noiembrie, le-a stabilit la fața locului un ultim antrenament înaintea unui derbi de tradiție, prin… urmași, și va încerca, dacă nu a și făcut-o deja, să aleagă cel mai bun „11” contra Argeșului, în absența a trei fotbaliști cu profil ofensiv, Younes Hamza, Alexandru Zaharia și Ianis Stoica, toți cu probleme de ordin muscular, primul și urmând a reveni ușor la pregătiri începând de la debutul săptămânii viitoare. Un singur jucător lipsă din lot este din defensivă, Walace da Silva Alves, fundașul central titular de la startul campionatului și care, după ce a suferit o ruptură musculară, a absentat cel mai mult dintre toți indisponibilii din vară-toamnă ai Petrolului. Însă, Stoican se va putea cumva descurca și fără ei, fiindcă, din punct de vedere al atacării porților adverse, Petrolul stă bine, numericul din ofensivă fiind apreciabil. A făcut-o, cum-necum, și cu apărarea, absențele lui Walace și Cristian Sârghi, ultimul chiar în două perioade de timp, permițând sudarea tandemul foarte tânăr Alberto Olaru-Antoniu Manolache, lângă la fel de tânărul Valentin Țicu și „veteranul”, vorba vine, Ștefan Bărboianu, cel din urmă făcând un adevărat tur de forță în prima jumătate a campionatului în curs și refăcându-seși ultrarapid după o accidentare suferită pe finalul disputei de acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Atunci când, odată cu înlocuirea, și-a pierdut statutul de integralist de până în prezent. În condițiile date, împotriva unei echipe care a schimbat antrenorul, Nicolae Dică demisionând din cauza unor rezultate mai modeste, în locul său venind Ionuț Badea, tot un piteștean și ex-secund al unicului selecționer străin din istoria echipei naționale a României, germanul Christopher Daum, unii dintre actualii petroliști se vor duela cu un fost coechipier, Nini Popescu, la care clubul găzarilor s-a grăbit, eronat, să renunțe în pauza competițională de vară, mijlocașul de bandă impresionându-i însă pe cei doi tehnicieni de la Argeș, Dică și Badea, prin seriozitatea și eficacitatea lui, ploieșteanul bifând trei goluri și mai multe assist-uri, el redevenind titular inamovibil la mai nou-instalatul antrenor principal, care îl privise inițial mai fără încredere! Nota bene, Nini Popescu este la primul său meci împotriva echipei clubului la care a făcut junioratul și a evoluat ultima oară în L2!

Clasate în prezent pe locurile 8, respectiv 4, Campionii FC Argeș Pitești (un meci mai mult desfășurat decât oponenții din această seară) și FC Petrolul Ploiești (același număr de puncte cu bucureștenii de la Rapid, dar cu golaveraj inferior, da și un joc mai puțin disputat) vor fi arbitrați de un cavaler al fluierului din Liga 1, făgărășeanul Marian Barbu, cel care va fi asistat de un coleg de la linie din același lot și județ, Stelian Slabu (Brașov), și de un aspirant la efectivul din primul eșalon, concitadinul Constantin Mihai Cantemir, rezervă fiindu-i un bucureștean din „L3”, Bogdan Neculcea. Prestațiile tuturor vor fi analizate de către un observator domiciliat în același municipiu cu Neculcea, fostul central Andrei Ioniță, iar nivelul gradului de implicare în organizarea jocului al oficialilor gazdelor, de către sibianul Traian Marcu. Sub două ore, deci, până la primul fluier al lui Barbu pe un stadion pe care – nu de puține ori – au avut loc meciuri cu echipe de super clasă din Europa de Vest, acum Argeșul… „căutându-se” mai mult, evident! Meciul din această seară va fi preluat live de cele trei posturi deținătoare de drepturi exclusive de transmisie a campionatului Ligii a II-a, Digisport, Telekomsport și Look, însă la fața locului se anunță a fi prezentă și o puternică galerie a Petrolului, biletele de intrare costând numai 5 lei, iar numericul estimat al „lupilor” din peluză, dar nu numai, cifrându-se undeva în jurul a o mie de pătimași și fideli suporteri!

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU)