Gazeta de Prahova

Mai întâi cu „echipa-mamă”, apoi cu „satelitul”! Cine va suscita mai mare interes, pentru Petrolul, dintre CS Mioveni și CS Mioveni 2?

Sport

Dragos Trestioreanu

Hazardul a făcut ca, în decurs de numai 10 zile, FC Petrolul Ploiești să trebuiască să le întâlnească atât pe CS Mioveni, divizionară secundă calificată în „16”-imile Cupei României, cât și pe CS Mioveni 2, „satelitul” aflat în aceeași serie a Ligii a III-a, cea de-a treia, cu găzarii. Deci, pe termen scurt, ne vom da seama ce meci are importanță mai mare: cel din competiția KO sau cel din campionat? Sau, de ce nu?, ambele vor avea aceeași importanță.

Astăzi, 24 octombrie 2017, de la ora 18.00, pe o vreme neprietenoasă cu fotbalul, fotbaliștii și iubitorii sportului rege, mai exact rece și cu ploaie tipică de toamnă, pe arena Ilie Oană, același lot – cu o singură excepție – care a obținut succesul cu 1-0 de la Saelele, scoțând-o din cărțile promovării pe Voința Turnu Măgurele, va da față cu un efectiv care ține Mioveniul între primele cinci echipe din întrecerile Ligii a II-a. Pregătită de la debutul sezonului 2016-2017 de către… trei tehnicieni, demisul Florin Marin, plecatul ca secund la echipa națională Adrian Mihalcea și, respectiv, înlocuitorul celui din urmă, Gheorghe Mihali, fostul secund al ex-dinamovistului, Mioveniul este, oricum am da-o, o nucă tare-tare pentru Petrolul. Are în componență șapte foști jucători de prim eșalon: căpitanul brazilian naturalizat român Roberto Ayza, Costinel Gugu, Alexandru Ichim (ultimii doi formând un tandem, cu talie, de fundași centrali), Ionuț Mârzeanu, Andrei Neagoe, Cristian Andor și Cosmin Năstăsie. Mai exact cu unul mai mult decât gazdele de azi. În rest, sunt fotbaliști cu ștate la al doilea și al treilea eșalon național, cu toții pregătiți de un staff tehnic cu experiență, mai sus-amintitul Mihali, care este ajutat de către secundul Mihai Olteanu și de antrenorul cu portarii, ex-petrolistul ploieștean Mihai Iulian Ilie, fost goal-keeper al găzarilor, stabilit ulterior în Pitești. Încă având speranțe de a se înscrie în lupta pentru promovare în Liga 1, rămâne de văzut câtă atenție vor acorda argeșenii meciului din Cupa României, foarte incitantă pentru ploieșteni fiind însă declarația de după tragerea la sorți, oferită unui ste prahovean, de către Gică Mihali: „După părerea mea, Petrolul este favorita partidei cu noi (n.r. – CS Mioveni)!

La doar trei zile după efortul – cu folos – depus la Saelele, acolo unde s-a câștigat un meci foarte important, antrenorul principal al „galben-albaștrilor”, Octavian Grigore, nu ar fi schimbat deloc lotul de 18 dacă nu ar fi fost forțat de suspendarea pentru o etapă a lui Paul Antoche, eliminat din cauza cumulului de cartonașe, pe finalul jocului din localitatea teleormăneană. Deși era vorba despre un jucător senior rămas în afara efectivului pentru un meci cu o grupare de eșalon imediat superior, tehnicianul găzarilor a optat, ca înlocuitor al lui Antoche, pentru un foarte tânăr fotbalist, fundașul stânga de 16 ani Valentin Țicu, pedepsindu-l astfel pentru a doua oară consecutiv pe Georgian Păun! Tocmai astăzi, mai precis chiar în ziua în care Păun împlinește 32 de ani, l-a trimis, iar, în tribună!!! În sfârșit, antrenorul alege și tot el răspunde pentru opțiunile sale, ca și pentru bifarea – sau nu – a obiectivului trasat la început de sezon. Deci, contra Mioveniului, vor fi pe foaie: portarii Mirel Bolboașă (un piteștean produs al lui FC Argeș, trupă ce-a smuls o remiză albă, sâmbătă, pe terenul lui CS Mioveni) și Ionuț Marinică, plus jucătorii de câmp Răzvan Catană, Alberto Olaru, Jean Prunescu, Gabriel Frâncu, Mihai Velisar, Valentin Țicu, Marius Chindriș, Claudiu Tudor, Nini Popescu, Cosmin Lambru, Alexandru Ciocâlteu, Alexandru Saim Tudor, Tiberiu Nițescu, Sergiu Arnăutu, Roland Stănescu și Adrian Vintilă. După cum se vede, din lot fac parte nu mai puțin de șase fotbaliști cu vârsta sub 19 ani! Asta în condițiile în care, potrivit regulamentului Cupei României, atunci când una dintre combatante este de eșalon superior, cazul echipei CS Mioveni, adversara, FC Petrolul în situația de față, putea folosi tot doi jucători „U 21”, pe întreg parcursul confruntării. Adică, așa cum se întâmplă în campionatul Ligii a II-a. Astfel încât, ar fi fost suficienți în lot și nunai patru tineri cu vârsta „sub 19 ani”, ci nu chiar șase. În ceea ce privește remarca făcută în conferința de presă de ieri de către antrenorul principal al „lupilor” cum că nu-i același lucru ca Mioveniul să joace cu doi „U 21”, iar echipa sa cu doi… „U 19”, trebuie recunoscut că are dreptate. Dar a uitat să și specifice că Petrolul va evolua cu doi jucători „U 19” doar pentru simplul motiv că nu are în lot tot atâția din categoria „sub 21 de ani”! Acesta a fost riscul, ce să-i faci!

La un duel dintre o formație de Liga a III-a și alta din al doilea eșalon a fost delegat un arbitru care oficiază la jocuri de pe prima scenă, Lucian Rusandu, din Sfântul Gheorghe, care va fi asistat la cele două linii de bucureștenii Cosmin Vătămanu (un tușier care, parcă, are un… magnet la meciurile găzarilor!) și Alexandru Midvichi, cei care vor fi supervizați de către un fost central brașovean, Florin Hâncu, cândva un mijlocaș apreciat al… Petrolului! Observatorul de joc vine din Berceni-Ilfov și se numește Adrian Matei, alias Cacao, fost fundaș central la Steaua și Rapid, printre altele, și ex-tehnician, dar și analist TV, la actualul Pro X. Meciul de la Ploiești va fi preluat live pe primul său canal de postul de televiziune Digisport.

Foto: www.republikanews.ro, www.fcpetrolul.ro și Facebook CS Mioveni

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline