Mai merită cumpărat Huawei P30 Pro și în 2020? Depinde de ce așteptări ai de la un smartphone

Daniel Dimache -

Mai merită cumpărat Huawei P30 Pro și în 2020? Depinde de ce așteptări ai de la un smartphone

Chiar dacă a trecut mai mult de un an de la lansarea sa, Huawei P30 Pro e este un telefon cu o configurație superioară, cu mai multe camere și o durată de viață a bateriei mai lungă decât majoritatea concurenților săi.

Acest telefon a fost un pionier al fotografiei în lumină redusă și a avut caracteristici emblematici definitorii, fiind unul dintre cele mai bune telefoane inteligente din 2019.

Între timp, însă, a apărut Huawei P40 Pro și nici concurenții n-au stat cu mânile în sân. Mai merită cumpărat un Huawei P30 Pro în 2020, azi-mâine 2021?

Industria smartphone-urilor se mișcă rapid de la an la an, tehnologia evolueză la fel de repede, și, la un an după ce ți-ai cumpărat un telefon, se simte ca și cum ai rămas în urmă.

Cu toate acestea, nu trebuie să deții întotdeauna cel mai nou model de telefon pentru a avea o experiență de ultimă generație. Huawei P30 Pro încă vine la pachet cu un hardware competitiv care poate concura cu cele mai bune telefoane din 2020. Asta pentru că a fost încă de la apariție un telefon „înaintea vremurilor sale”.

Telefonul Huawei P30 Pro are un scanner de amprentă inclus în afișaj, standard de rezistență la praf și apă IP68, încărcare rapidă fără fir și 15W fără fir, Bluetooth 5.0, audio wireless aptX HD, o baterie uriașă de 4.200mAh, până la 8 GB RAM și 128 GB sau 512 GB stocare. Aceste specificații și caracteristici au îmbătrânit bine și funcționează la fel de minunat ca în flagship-urile moderne. Poți, de asemenea, să actualizezi Huawei P30 Pro la Android 10 și EMUI 10 printr-o actualizare OTA. Ce așteptări ai putea să mai ai de la un telefon flagship în 2020? Mai ales că sunt telefoane lansate în acest an care nu au specificațiile lui Huawei P30 Pro de anul trecut.

Ei bine, 5G pentru început. În timp ce majoritatea consumatorilor încă nu au la dispoziție o rețea 5G, la nivel mondial dezvoltarea acestei tehnologii este în curs de desfășurare. Dacă ai în vedere trecerea la 5G la un moment dat, în următorii doi sau trei ani, Huawei P30 Pro nu îți va fi de folos. Dacă nu e atât de important acest aspect pentru tine momentan, atunci nu ai niciun motiv să scoți de pe lista de opțiuni telefonul Huawei P30 Pro.

Acest smartphone este, de asemenea, dotat cu un display de 60Hz, mai degrabă decât afișajele rapide de 90Hz și 120Hz pe care le vei găsi pe flagship-uri din 2020. Ne-am obișnuit cu telefoanele cu o rată de actualizare ridicată, iar acest lucru s-ar simți ca un pas înapoi, dacă ai avut un telefon mai rapid de atât, deși cu siguranță nu este un deal-breaker. Nu multă lume folosește oricum telefonul mobil pentru jocuri sau pentru video-uri de înaltă calitate, pentru a se justifica rata de refresh mai ridicată momentan. În plus, o rată mai mare de refresh consumă baterie în ritm mai ridicat.

În ceea ce privește performanța, telefonul ridică niște semne de întrebare. Procesorul Kirin 980 de la Huawei P30 Pro nu va încuraja gamerii din ziua de azi, deși nu a făcut acest lucru nici în 2019.

Însă în ciuda faptului că este un pic lent, procesorul telefonului este încă bun pentru jocuri simple, se ocupă de toate aplicațiile de zi cu zi fără întreruperi și este eficient din punct de vedere al energiei pentru o baterie care ține mai multe zile.

În concluzie, dacă ești gamer pe telefon, Huawei P30 Pro poate nu este pentru tine. Dacă ceea ce cauți, însă, la un telefon, este o baterie bună, poze de calitate ridicată, o navigare fără probleme și fără lag pe internet, atunci poți să alegi fără emoții acest telefon chiar și în final de an 2020. Asta pentru că și prețul este unul mult mai competitiv decât alternativele.