Mai multe bănci din Prahova, ţepuite cu 221.000 de lei. O grupare specializată în obţinerea de credite cu documente false – destructurată

Redactia -

În perioada aprilie 2011 – februarie 2012, lucrătorii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciul Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional profilat pe obţinerea de împrumuturi bancare cu documente false .Grupul infracţional era compus din 4 persoane domiciliate pe raza judeţelor Prahova, Ialomiţa şi Mun. Bucureşti şi era condus de către D.F., în vârstă de 27 de ani din Ploieşti. Membrii grupării racolau persoane care nu îndeplineau condiţiile legale pentru obţinerea unor credite, şi în înţelegere cu acestea au procedat la falsificarea mai multor documente necesare obţinerii creditelor bancare: contracte individuale de muncă, carnete de muncă, adeverinţe de venit.
Ulterior 12 persoane racolate au solicitat şi obţinut împrumuturi cuprinse între 15.000 – 30.000 lei.
 De la fiecare persoană racolată membrii grupării au solicitat şi obţinut sume de bani cuprinse între 30 – 50 % din creditul obţinut. În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de 14 persoane a fost dispusă trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals. Prejudiciul cauzat mai multor unităţi bancare de pe raza judeţului Prahova este de 221.200 lei.