Mai puțin de jumătate dintre cei plecați de la Petrolul, iarna aceasta, au ajuns deja la alte echipe. Doi dintre aceștia vor fi… adversari ai „lupilor” în etapele rămase din actualul sezonul regular! Al treilea ar ajunge să fie numai în cel mai rău caz!

Dragos Trestioreanu -

Mai puțin de jumătate dintre cei plecați de la Petrolul, iarna aceasta, au ajuns deja la alte echipe. Doi dintre aceștia vor fi… adversari ai „lupilor” în etapele rămase din actualul sezonul regular! Al treilea ar ajunge să fie numai în cel mai rău caz!

După cum se știe, pe 11 ianuarie 2021, la cinci zile de la reluarea pregătirilor Petrolului Ploiești, conducerea executivă și cea tehnică a „lupilor” au căzut de acord să-i scoată din antrenamentele cu lotul „galben-albaștrilor” pe patru fotbaliști străini – Joeri Peolmans, Manuel Botic, Leo Beleck și Bryan Mendoza – și pe unul român, Mihai Nițescu. Cu toții au fost anunțați să se pregătească separat, până își vor rezilia contractele sau în urma găsirii unor noi formații, pentru a semna alte contracte. După numai patru zile, siteul clubului găzarilor a făcut public primele două despărțiri oficiale. Astfel, Manuel Botic (foto jos, cu trening bleu, în spatele coechipierului cu numărul 24 pe șort) s-a transferat, ca „liber de contract”, la Metaloglobus București, cea dintâi adversară din acest an, din campionat, a de-acum fostei sale echipe. Leo Beleck, în prezent (încă) fără echipă, deși surse bine informate au afirmat că ar fi fost recomandat la… Unirea Slobozia, dar nu de către găzari, este acum în așteptare de alte oferte, deoarece nu s-a ales cu vreun contract de la clubul din județul Ialomița, ultimul adversar din 2020, tot din campionat. Ulterior a încă 5 zile a renunțat la angajamentul avut cu Petrolul un jucător care însă nu fusese trecut pe lista „indezirabililor”, Andrei Răuță. Și el a ajuns la o altă oponentă a „lupilor” din ceea ce a mai rămas de disputat din sezonul regulat. Mai precis, la Universitatea Cluj. Următorul plecat de la Ploiești, mai de curând, a fost tot un echipier neaflat pe lista mai sus-menționată, dar acesta are statutul de împrumutat: Sory Diarra, la deja-amintita Unirea Slobozia, până la finele sezonului! Petrolul va combate acasă cu Metaloglobus și în deplasare cu „U” Cluj, echipe care se luptă pentru accederea în play-off, acolo unde vor să ajungă, bineînțeles, și „lupii”! În schimb, Unirea este angrenată într-o altă luptă, cea de a se salva de la retrogradare. Evident, în play-out!

În ceea ce-i privește pe ceilalți „indezirabili”, Poelmans, Nițescu și Mendoza, ei continuă să fie în stand-by, nefiind prinși la nicio echipă, până acum. Curios este totuși ce se întâmplă cu acela din urmă, argentiniano-italianul aparținând prim-divizionarei FC Botoșani, cea care l-a împrumutat la Ploiești până pe 30 iunie 2021. Dar nu pare deloc interesată, acum, a-l recupera mai devreme, deși ar putea să-l redirecționezea, apoi, la o altă echipă. Ingrată este și situația „underului” Mihai Nițescu. Într-un întreg an calendaristic, 2020, după ce a fost cumpărat, în luna decembrie 2019, de la Petrolul 95-Petrosport Ploiești (Liga a IV-a prahoveană), el nu a prins niciun minut oficial pe teren, ci a mai stat, când și când, pe banca de rezerve a trupei „lupilor”! Păcat, fiind vorba despre un tânăr fotbalist ploieștean talentat și ex-internațional de juniori, una peste alta. Nu l-am luat în calcul la numericul celor plecați și pe Răzvan Matiș, acesta fiind rechemat la „clubul-mamă”, Viitorul Constanța, dar nu a fost inclus până acum în vreun lot de 18, măcar, de la un meci, așa cum s-a întâmplat cu Florian Haită, de exemplu, retras și el, iarna aceasta, de la Turris-Oltul Turnu Măgurele, dar debutând deja în Liga 1!

Foto: www.liga2.prosport.ro