Managerul general Vivi Răchită, făcut praf la un post local de televiziune

Redactia -

Invitat în studioul unui post local de televiziune, fostul fotbalist al echipelor CSM FC Ploieşti şi SC FC Petrolul, ex-internaţionalul ploieştean Daniel Chiriţă (foto, dreapta; http://cosminmanea.blogspot.com), a lansat o serie de acuze la adresa managerului general Vivi Răchită, care este şi naşul său de cununie. Chiriţă a spus, în direct, că ar fi povestit recent, într-un anumit cerc, că mai avea de primit 3.500 de euro de la Răchită – 1.000 de eruo, ca primă de promovare în Liga a II-a, cu echipa CSM FC Ploieşti, restul fiind prime restante, plus o lună din contractul semnat cu SC FC Petrolul. Unul dintre cei prezenţi – a mărturisit cel căruia i se zice Chiru, de către cei apropiaţi – i-ar fi transmis lui Vivi Răchită cele discutate acolo şi, imediat, fostul jucător al lui Zenit St.Petersburg s-a trezit cu un control, care i-a luat la puricat activitatea din Parcul Tineretului, acolo unde-şi are atât şcoala de fotbal, cât şi un bar. Daniel Chiriţă a precizat că acel control de la CSM Ploieşti i-ar fi fost trimis pe cap de naşul lui, care e şi consilierul pe probleme de sport al primarului Andrei Volosevici. Iniţial însă, fostul  lui antrenor l-a sunat şi l-a întrebat ironic: „Ce, măi, ai bani de primit?”. Aflat în platou, Chiriţă a  mai declarat că nu are nevoie de banii lui Răchită, dar îl roagă să termine cu astfel de metode dictatoriale, el nedorindu-i răul Petrolului, fiind petrolist în continuare. Poate chiar mai mult decât managerul general – a conchis Daniel Chiriţă.

Ulterior a intervenit prin telefon unul dintre ultimii doi jucători disponibilizaţi de la SC FC Petrolul, care a acceptat, între timp, să-şi rezilieze contractul. Este vorba despre Bogdan Apostu, el acuzând tensiunea la care a fost supus la echipă, de către Vivi Răchită, considerându-se vânat încă de la bun început. Apostu a spus că ameninţările continue cu datul afară a doi-trei jucători nu puteau conduce la o atmosferă propice de lucru, în cadrul clubului găzarilor. El a mai zis şi că ar fi fost amendat cu o anumită de bani, dar nu i s-a transmis niciun act oficial, uzual în astfel de situaţii. Apoi, tot prin telefon, şi-a vărsat amarul şi sârbul Bozidar Cosic (foto, stânga; http://cosminmanea.blogspot.com), care a declarat, într-o română inteligibilă, că ar fi fost ţepuit în primul an din Liga a II-a al SC FC Petrolul sub mandatul lui Răchită cu 70% din totalul primelor, spunându-i-se că a jucat prea puţine meciuri. Fotbalistul ex-iugoslav, în prezent la Gaz Metan Severin, acolo unde este antrenat acum de către un alt fost petrolist, Florin Pârvu, a explicat că a fost accidentat şi, din această cauză, a lipsit din programul echipei. Mai mult, el a fost obligat să-şi plătească din propriul buzunar tratamentul de specialitate. „Este lipsă de caracter să chemi un fotbalist şi să-i pui în faţă un contract cu 50% mai mic, decât cel promis prin telefon, la momentul chemării la Ploieşti, aşa cum s-a întâmplat cu mine, în vara lui 2010”  – a declarat Cosic la postul de televiziune local.

În sfârşit, şi unul dintre co-realizatorii emisiunii de sport a postului respectiv, fostul căpitan al SC FC Petrolul, Cristian Vlad, ex-coechipier cu Daniel Chiriţă şi Bozidar Cosic, în eşalonul secund, nu s-a ferit să afirme că mai are, şi el, de încasat unele prime, dar că Vivi Răchită i-a transmis că, şi aşa, a luat cel mai mult dintre toţi cei disponibilizaţi în vara acestui an. Se mai spune încă că – deşi Cristi Vlad nu a făcut public – nici prima de promovare în Liga I nu i-ar fi fost achitată integral. Dacă toate aceste acuzaţii vor fi probate, este într-adevăr foarte neplăcut ce se întâmplă acum la un club la care se vorbeşte, tot timpul, că ar exista numai caractere, iar totul este făcut corect şi cinstit, la lumina zilei.