Managerul general Vivi Răchită l-a prezentat oficial pe… antrenorul Gigi Mulţescu, înlocuitorul său de pe banca tehnică a Petrolului

Redactia -

Situaţie inedită joi, 29 martie 2012, la sala de conferinţe de presă a arenei Ilie Oană: managerul general Vivi Răchită (foto, stânga) l-a prezentat ziariştilor pe cel care l-a înlocuit într-una din funcţiile sale de până acum – cea de antrenor principal al SC FC Petrolul Ploieşti. După un discurs succint, în care a enumerat realizările sale de până în prezent – promovarea, din vara trecută, în Liga I, finalizarea modernului stadion şi schimbarea acţionariatului, finalizată, a spus el, în aceste zile -, Răchită i-a dat cuvântul lui Gheorghe Mulţescu (foto, în dreapta), nu înainte de a fi precizat că ” nu am ţinut de scaun, ci am dorit, dându-mă la o parte, să asigur un alt viitor clubului”. El şi-a manifestat şi regretul că nu va mai putea duce astfel la capăt a doua parte a proiectului său, cel de construire a unei competitive, „rezultatele ducându-ne spre această conferinţă de presă”. Asta nu-l va împiedica însă, a mai menţionat antrenorul demisionar, să-i acorde tot sprijinul lui Mulţescu, în activitatea acestuia.

Degajat şi foarte deschis, având un dialog plăcut cu jurnaliştii prezenţi, Gigi Mulţescu a explicat cum au decurs negocierile cu SC FC Petrolul, de ce a acceptat să se despartă de Delta Tulcea, după numai câteva zile, şi care motiv l-a împiedicat să fie prezent chiar de la ora anunţată, 14.00, la conferinţa de presă. Astfel, noul tehnician al „lupilor” a declarat că a trebuit să facă un tur de forţă, mergând la sediul Federaţiei Române de Fotbal, pentru a se întâlni cu oficialii fostei sale grupări din Liga a II,-a în vedera ruperii înţelegerii, iar apoi a treacut şi pe la directorul şcolii de antrenori să-şi viza de antrenor de Liga I, care-i va permite să ia loc în spaţiul tehnic sâmbătă, 31 martie, la meciul contra formaţiei FC Braşov.

Cu acelaşi prilej, Mulţescu a precizat că va face tot posibilul să-i mobilizeze pe elevii săi şi că nu va schimba de la început sistemul de joc, deşi domnia sa este adeptul unui 1-4-3-3. În ceea ce priveşte căpitanul echipei, a spus că ar fi bine ca acesta să fie român, nu numai pentru facilitarea comunicării,  ci şi din punctul de vedere al valorii superioare a acestuia, care să poată fi un exemplu. Semn că Daniel Opriţa, cel mai probabil, dar şi Pompiliu Stoica ar putea fi cei aleşi să poarte acum banderoala în locul francezului Sony Mustivar. Noul antrenor a recunoscut că va câştiga mai puţini bani decât Răchită, care – la rândul său – a specificat  că Gigi Mulţescu va beneficia, în cazul îndeplinirii obiectivului, salvarea de la retrogradare, de un bonus apeciabil. Unul pe care, a ţinut să precizeze managerul general, îl va încasa numai tehnicianul. Pe aceeaşi linie financiară, Vivi Răchită a ţinut să mai precizeze că nu va mai primi salariu de la Primăria Ploieşti, ci remuneraţia sa va fi asigurată exclusiv din mediul privat. De altfel, odată cu semnarea actelor de transfer de acţiuni, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul va fi Daniel Capră, actualul acţionar, care îl va înlocui pe Alexandru Crângu, rămas doar director general executiv.

Mulţescu a avut un cuvânt şi pentru „prietenii echipei”, cum i-a numit pe suporterii devotaţi ai acesteia, cei care „trebuie să înţeleagă că ajutorul acestora trebuie să se vadă la greu. Ei trebuie să ajute echipa, nu pe mine, pentru că eu am venit şi să ajut, dar şi – de ce să nu recunosc? – să-mi trec în CV o reuşită şi să câştig şi nişte bani”. Noul antrenor principal a adus cu sine doar un preparator fizic, pe turcul Yuksel Yeşilova, un mai vechi colaborator al său. În rest,î i va avea drept secunzi tot pe Valentin Negoiţă şi Dumitru Jipa.