Managerul sportiv al CS Blejoi e de acord că, la „vremuri excepționale, trebuie măsuri excepționale”! Dar nu poate anticipa efectul post-întrerupere a returului, fiindcă „nu scrie nimic, nicăieri în cărți, despre așa ceva”!

Dragos Trestioreanu -

Managerul sportiv al CS Blejoi e de acord că, la „vremuri excepționale, trebuie măsuri excepționale”! Dar nu poate anticipa efectul post-întrerupere a returului, fiindcă „nu scrie nimic, nicăieri în cărți, despre așa ceva”!

Întrebat, de la bun început, despre oportunitatea stopării până pe data de 31 martie 2020 a ceea ce a mai rămas de disputat din returul campionatului Ligii a III-a de fotbal, managerul sportiv Paul Mâinea, de la CS Blejoi, singura echipă prahoveană din acest eșalon, a replicat convingător: „Nu există dubii că la vremuri excepționale trebuie măsuri excepționale, ceea ce a și făcut Federația Română de Fotbal”!  Tot domnia sa, jurist de formație, este convinsă că înmulțirea cazurilor de coronavirus din țara noastră trebuia să conducă la măsuri radicale, precum oprirea tuturor competițiilor sportive, dar nu numai, pentru a a-i feri atât pe practicanți, cât și pe suporterii acestora, ca și pe toată populația, de altfel, de infectare cu virusul Covid-19.

„Jucătorii de la CS Blejoi s-au antrenat ultima oară vineri, pe 13 martie, iar apoi le-am dat pauză, deoarece devine clar că nu se vor relua prea curând întrecerile din liga a treia” – ne-a mai declarat Mâinea. El are însă un dubiu asupra situației echipei al cărei manager sportiv este, iar asta în ceea ce privește reacția fotbaliștilor după perioada de pauză apărută prea repede: „Chiar nu știu cum va fi, fiindcă nu scrie nimic, nicăieri în cărți, despre așa ceva! Mai exact, despre o situație apărută după o pregătire tare de iarnă, de vreo două luni, urmată de un meci oficial, primul din retur, și apoi imediat… stop!”. Însă, cu toate acestea, oficialul unei formații promovată vara trecută în L3 și clasată pe locul 8 la jumătatea competiției este absolut de acord cu deciziile federale, indiferent de impactul asupra echipelor. În plus, așteaptă cu maximă curiozitate ce informații va mai primi săptămâna viitoare dinspre federație. „Există mai multe scenarii, de continuare sau întrerupere definitivă a campionatelor, deci inclusiv a celui din seria a treia a ligii a treia, în care combate și CS Blejoi” – spune Paul Mâinea, adăugând că „mai multe lămuriri poate aduce FRF marți, pe 17 martie, după videoconferința cu board-ul de conducere al UEFA, cel care, cu siguranță, va stabili recomandări de urmat în acest sens, pentru toate federațiile naționale”.

Foto: arhivă personală