Marcel Ciolacu: Alături de Biserica Ortodoxă şi de societatea civilă vom repara sistemul odios care a corupt conştiinţe

Redactia -

Marcel Ciolacu: Alături de Biserica Ortodoxă şi de societatea civilă vom repara sistemul odios care a corupt conştiinţe

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi o discuţie pe tema situaţiei din azilurile care fac obiectul controalelor cu Gabriela Firea, care şi-a depus mandatul din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Şeful Executivului a precizat că şi primarii, şefii de Consilii Judeţene, directorii de instituţii publice locale sau şefii din poliţie care au legătură cu acest subiect aflat în atenţia publică trebuie să îşi asume pe deplin responsabilitatea şi să facă un pas în spate.

„Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conştiinţe în schimbul banilor. Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Şi voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română şi de restul cultelor din România, precum şi de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus vieţile şi sufletele unor oameni fără apărare!”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a transmis Administraţiei Prezidenţiale propunerea de desemnare a ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, ministru interimar al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.