Marcel Ciolacu: Potențialul agricol al României poate hrăni de două ori populația din țară. Susțin alocarea a peste 20 de miliarde de euro în următorii 5 ani pentru sprijinirea fermierilor români

Redactia -

Marcel Ciolacu: Potențialul agricol al României poate hrăni de două ori populația din țară. Susțin alocarea a peste 20 de miliarde de euro în următorii 5 ani pentru sprijinirea fermierilor români

Candidatul PSD la Președinția României, Marcel Ciolacu, prevede în proiectul său de țară măsuri pentru o agricultură sustenabilă și sprijin pentru fermieri, spunând că țara noastră, cu potențialul agricol pe care îl are, ar putea hrăni o populație de două ori mai mare.

”Cu toate acestea, avem deficit la produse agroalimentare de peste 1 miliard de euro, exportăm materii prime agricole și importăm alimente”, a afirmat candidatul social-democrat.

Publicitate

Marcel Ciolacu propune, printre alte, alocarea a peste 20 de miliarde de euro în următorii 5 ani, din fonduri europene și ajutoare de stat, pentru sprijinirea fermierilor români, sumă care ar trebui să conducă pe de-o parte la egalizarea subvențiilor primite de fermierii români cu cele ale fermierilor europeni și, pe de altă parte, la mai multe alimente românești de calitate pe masa românilor.

Creșterea producției agricole românești

De asemenea, candidatul social-democrat la funcția supremă în stat și echipa PSD sprijină fermierii și procesatorii români pentru creșterea producției interne și reducerea importurilor de alimente, pentru care propune programe cu o valoare totală de 10 miliarde euro.
Alte măsuri vizează plata la timp a subvențiilor pentru fermierii români. Este vorba despre plăți directe de 8 miliarde de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat, pentru egalizarea subvențiilor primite de fermierii români cu cele primite de fermierii europeni. Dar și susținerea producției de legume românești, cu 215,4 milioane de euro pentru producția de legume în spații protejate și culturi în câmp, inclusiv pentru noi programe pentru ardei, vinete și alte legume deficitare.
”Este nevoie de mai multă carne de porc și de pui din fermele românești, pentru care vom aloca 1,4 miliarde de lei de la bugetul de stat, pentru investiții în fermele de reproducție și stabilizarea producției românești de carne de porc și de pui.
Sprijinim cei 1,9 milioane de fermieri din zona montană. Alocăm 600 milioane de euro, respectiv 150 milioane de euro anual, pentru sprijinirea celor 2,1 milioane de exploatații agricole din zona montană, pentru o creștere a producției agricole cu minimum 15%”, arată Marcel Ciolacu

Producția agricolă bio

O altă măsură se referă la dezvoltarea producției agricole bio, care va beneficia de 380 milioane de euro pentru încurajarea culturilor de produse ecologice, bio și tradiționale, astfel încât, până în 2030, suprafața acestor culturi să ajungă la 800.000 ha, respectiv la 6% din suprafața arabilă utilizată în România.

CMF: 31240010

❗️De pe 2 și până pe 11 august, 1️⃣8️⃣ echipe naționale, printre care și cea a României, se vor întrece la Ploiești și…

Publicată de Federatia Romana de Baschet pe Luni, 29 iulie 2024

Swisso
Swisso