Mare adunare naţională de Ziua Limbii Române la Sfinxul din Bucegi

Redactia -

Mare adunare naţională de Ziua Limbii Române la Sfinxul din Bucegi

Ziua Limbii Române este sărbătorită, anul acesta, în condiţii cu totul speciale, având loc o serie de manifestări, în paralel, în România şi Republica Moldova. 31 august devine o zi importantă pentru românii de pretutindeni şi, mai ales, pentru cei din cele două state româneşti, între care limba română formează poate cea mai trainică punte de legătură şi frăţie.

Dincolo de aceasta, cunoaşterea şi vorbirea la perfecţiune a limbii române este o dovadă de patriotism şi de profund respect al individului faţă de conaţionali şi faţă de sine, dar şi faţă de înaintaşii care s-au jertfit ca noi să putem vorbi astăzi cu mândrie limba română în interiorul şi exteriorul fruntariilor patriei.

Aşadar, iniţiativa sărbătoririi limbii române printr-o serie de manifestări pe plaiurile româneşti aparţine Grupului Român de Presă şi Iniţiativă Civică. Manifestările cuprind Capitala, dar şi judeţul Prahova.

Manifestarea centrală urmează să aibă loc pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului, considerată ca fiind locul cel mai profund românesc, cu o tradiţie ce se pierde în negura vremilor, în perioada geto-dacică. Aici sunt chemaţi, la Sărbătoarea Limbii Române, toţi cei care doresc să participle la această mare adunare naţională. Cu acest prilej, pe o scenă amenajată la Sfinxul din Bucegi se pregăteşte un concert dedicat evenimentului. Pentru ca să fie deschis accesul unui public cât mai mare sus pe munte, se fac eforturi pentru ca noul drum TransBucegi să fie pus în funcţiune până la sfârşitul lunii, fiind aşteptaţi circa 5000 de oameni să se deplaseze pe Platoul Bucegi în data de 31 august.