Mare delegaţie prahoveană în Republica Moldova

Redactia -

Mare delegaţie prahoveană în Republica Moldova

cimislia1cimislia3cimislia4cimislia5cimislia6Luni, 26 august 2013, în localitatea Cimişlia – Republica Moldova, a avut loc deschidere celei de a X –a ediţii a expozitiei “EuroPrahova 2013”. Organizată de Consiliul Judeţean Prahova şi devenită deja o tradiţie, ExpoPrahova reunește instituții precum Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheloogie Prahova, Biblioteca Nicola Iorga, Muzeul Judeţean de Artă Prahova, Centrul Judeţean de Cultură Prahova Muzeul de Biologie Prahova, Parcul industrial Ploieşti, Parcul Industrial Plopeni. De asemenea, nu mai puţin de 23 de primării înfrăţite cu oraşe s-au commune din Republica Moldova s-au alăturat delegaţiei conduse de preşedintele Mircea Cosma, pentru a intensifica colaborarea și pentru a semna noi acorduri de înfrățire. Din delegația Cosiliului Județean Prahova mai fac parte Fabioara Ionescu – administratorul Public al Județului, Laurențiu Rebega – vicepreședintele CJ Prahova, Rodica Paraschiv – subprefectul Județului Prahova, 24 de consilieri județeni dar și personal din aparatul propriu al Consiliului Județean Prahova.

Programul a debutat la Academia Populară Cimișlia unde istorici, profesori și academicieni au au avut dezbateri pe tema “România Mare – 95 de ani”. Alături de președintele Micea Cosma au mai participat Acad. Nicolae Dabija, Acad.Negrei Ioan, Nicolae Boaru – directorul Bibliotecii Nicolae Iorga, istoricul Gheorghe Neagu, scriitorul Ioachim Ion, prof. Manolache Ion, etc.

A urmat deschiderea oficială a expoziției “EuroPrahova 2013”, la Casa de Cultură a orașului Cimișlia, în prezența a numeroase oficialități locale în frunte cu primarul Gheorghe Răileanu. Localnicii fost încântați de ansamblul Folcloric Perinița și de Fanfara Militară a Consiliului Județean Prahova, care au dat scurte reprezentații.

Programul a continuat la sediul Consiliului Raional Cimișlia unde a avut loc o întâlnire între oamenii de afaceri din Republica Moldova și România. Au fost prezenți președintele Mircea Cosma, administratorul public – Fabioara Ionescu, vicepreședintele CJ Pprahova – Laurențiu Rebega, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova – Aurelian Gogulescu, președintele Consiliului Raional Cimișlia – Maxim Colța, vicepreședintele Consiliului Raional Cimișlia – Sergiu Surugiu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova – Gheorghe Cucu, șeful agenției de Dezvoltare Regională Sud din Republica Moldova – Maria Culeșov, directori I parcurilor industriale din Prahova,, etc. A urmat o ședință comună Consiliul Județean Prahova – Consilul Raional Cimișlia, în care s-au pus la punct bazele viitorului acord de înfrățire dintre Consiliul Județean Prahova și Raionul Cimișlia. Programul a fost încheiat de Fanfara Consiliului Județean Prahova și Ansamblul Folcloric Perinița, care au susținut spactacole în piața “Ștefan cel Mare” din Cimișlia.