Miting post-electoral : Volosevici are de partea sa 100 oameni, însă nu şi BEM-ul

Redactia -

Miting post-electoral : Volosevici are de partea sa 100 oameni, însă nu şi BEM-ul

Aproximativ 100 de persoane s-au strâns ieri în faţa sediului BEM, de la intrarea H a Casei Albe, pentru a fi prezenţi în momentul depunerii, de către Andrei Volosevici, a unei contestaţii cu privire la rezultatul alegerilor din 10 iunie. Ele au scandat numele favoritului lor, au bătut din palme, însă nu au recurs la acte de violenţă, nici măcar în momentul aflării respingerea contestaţiei de către BEM. Printre cei 100 susţinători s-au numărat foarte mulţi tineri şi persoane de sex feminin, dovedind suportul pe care vechiul primar îl are în rândul tuturor categoriilor de vârstă şi grupurilor sociale. Cu toate acestea, multe dintre persoanele aflate la faţa locului au fost dezamăgite de absenţa unui număr mai mare de oameni, dezamăgire pe care nu au ezitat să şi-o exprime cu voce tare. “A asfaltat străzile, a făcut Ploieştiul un oraş modern, e dezastru să se întâmple”, susţine o doamnă aflată în preajma reporterilor noştri, încercând să anime suporterii lui Volosevici.

 

În ciuda acestui miting, reprezentantul PDL nu a reuşit să determine actul de renumărare a voturilor, punând decizia BEM pe seama presiunilor politice venite de la centru. El a amintit însă că mai are un for căruia să i se adreseze : Biroul Electoral Judeţean, unde va depune de asemenea o contestaţie în cel mai scurt timp. La baza deciziei de contestare, Volosevici susţine că a stat în principal faptul că, în mai mult de jumătate din secţiile de votare din Ploieşti, nu se închide cheia proceselor verbale primite, rezultând astfel un număr de 1837 de buletine de vot puse in discuţie. Astfel, în secţia 136, lipsesc 800 buletine de vot anulate (teoretic nefolosite), iar in secţia 36 lipsesc 720 buletine de vot anulate. În schimb în alte secţii au fost găsite buletine de vot în plus, demonstrându-se astfel traficul ilegal de voturi de la o secţie la alta.
De asemenea, din analiza a doar 12 secţii de votare, au rezultat 770 de buletine de vot nule, în condiţiile în care media obişnuită este de 15-20 buletine de vot nule/secţie. Astfel, in sectia 52 au fost inregistrate 122 de buletine de vot nule, iar in sectia 99, 150 de buletine de vot nule.

 

Întrebat cum răspunde acuzelor de fraudă electorală, Iulian Bădescu a declarat că consideră regretabilă acţiunea întreprinsă de Volosevici şi susţinută de la centru de către Roberta Anastase, apreciind că, prin gesturile lor, aceştia nu vor reuşi decât să îşi murdărească şi mai mult imaginea.


Volo_miting_1 Volo_miting_4   Volo_miting_2 Volo_miting_3