Marele campion se întoarce pe parchetul de la „Olimpia”. Cătălin Burlacu a semnat cu CSM Ploiești!

Dragos Trestioreanu -

Marele campion se întoarce pe parchetul de la „Olimpia”. Cătălin Burlacu a semnat cu CSM Ploiești!

Astăzi, 21 iunie 2016, prin semnătura pusă pe un contract întins pe un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă unul, marele campion de baschet masculin Cătălin Burlacu (foto, în dreapta; www.csmploiesti.ro) revine pe parchetul „Olimpiei”, în calitate de jucător la un club ploieștean. De data aceasta al celui sportiv municipal, a cărui secție de baschet a și condus-o, onorific, dar foarte implicat, încă de la înființarea din vara trecută și pe tot parcursul lăudabil din ediția 2015-2016 a campionatului eșalonului secund. Prin convingerea lui Burlacu de a juca la echipa clubului pe care îl conduce, directorul general al CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu (foto, în stânga), a dat două lovituri: a adus un lider adevărat pe teren, respectiv va continua cu un mare profesionist la conducerea secției de baschet. Dar suprizele plăcute nu se opresc deloc aici, auzindu-se că, mâine , 22 iunie, ar veni să semneze și primii doi străini, părându-se a fi ambii din țara… NBA-ului! Reamintim că, începând din acest sezon, o echipă din Liga Națională, în care CSM-ul a promovat după Final Four-ul de la Ploiești, din primăvară, are dreptul la cinci jucători străini înscriși în raportul de joc, restul de șapte fiind obligatoriu autohtoni.

După ce și-a pus apostila pe angajamentul de la CSM, ca baschetbalist, idolul iubitorilor locali ai sportului jucat la panou a declarat, pentru siteul oficial al clubului, că „sunt deosebit de onorat să răspund afirmativ ofertei făcută de club jucătorului Cătălin Burlacu. Deci, am decis să rămân pe parchet alături de acest minunat colectiv, care stă să se contureze, de la o zi la alta. Fiţi siguri, vom construi o echipă care vrea doar performanţă la nivel înalt! Să ne bucurăm împreună că Ploieştiul a revenit pe harta baschetului românesc şi, în curând, sper eu, pe harta baschetului european. Hai CSM Ploieşti!”.

Decizia de a semna a fostei vedete de la multipla campioană națională CSU Asesoft Ploiești, desființată în urmă cu un an, l-a bucurat enorm pe directorul Cezar Stoichiciu, cel care nu și-a disimulat satisfacția opțiunii sale și a acceptului baschtebalistului: „Sunt convins că fostul căpitan al Asesoftului şi al Craiovei va reuşi să-i strângă în jurul lui pe băieţi şi că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele pentru viitorul sezon, mai exact clasarea pe podium şi câştigarea Cupei României”!

Altfel, există speranțe ca măcar unul dintre foarte talentații tineri jucători din ultmele două faze ale competiției Ligii 1, care au contribuit din plin la promovare, Marius Ciotlăuș și Sebastian Ionescu, să poată face parte din efectivul CSM-ului și în întrecerile Ligii Naționale. Tot așa cum este posibil ca și alți tineri de la noi din țară să semneze cu nou-promovata ploieșteană. Oricum, nu peste multă vreme, se va face publică și componența lotului pentru sezonul 2016-2017. Interesant, și lăudabil, totodată, este că se propun țeluri înalte încă de la debutul la cel mai înalt nivel al baschetului românesc. Dar, nici nu mă așteptam la altceva de la Cătălin Burlacu, unul dintre cei mai performanți jucători din istoria sportului jucat la panou, în țara noastră, cu prezențe apreciate și în cel din alte țări, precum Germania, Estonia sau Italia. Semne, deci, foarte bune pentru viitorul imediat!