Marele secret al finalului lui 2017, făcut public la debutul lui 2018: cinci „lupi” au devenit ex-petroliști!

Dragos Trestioreanu -

Marele secret al finalului lui 2017, făcut public la debutul lui 2018: cinci „lupi” au devenit ex-petroliști!

Ținută secret în finalul anului trecut, nu numai pentru suporterii Petrolului, ci și pentru jucătorii înșiși, lista cu fotbaliștii la care clubul găzarilor a renunțat, acum, a fost făcută public în debutul lui 2018. Este vorba despre cinci nume, portarul Ionuț Marinică și jucătorii de câmp Alexandru Puchea (mijlocaș, de fapt un polivalent), Adrian Vintilă și Roland Stănescu (atacanți, care pot juca și ca vârf împins, și ca vârf retras, dar de-acum se va merge pe modulul 1-3-4-3), plus Gheorghe Dumitru, acest „U 19”, de fapt, nemiacontând încă din toamnă, nefiind nici debutat în Liga a III-a.

Cum în luna decembrie 2017 s-a anunțat achiziționarea unui apărător al buturilor, Raul Avram, și a unui mijlocaș ofensiv, Daniel Ștefan Cârjan, iar la Marinică și, respectiv, Vintilă s-a renunțat, după o logică simplă, s-ar putea deduce că vor mai fi semnați încă trei jucători. Dintre care, cel puțin unul, dacă nu cumva chiar doi, vor fi atacanți. E drept, prin renunțarea la Puchea, ar putea fi vorba și despre un mijlocaș de profil defensiv. Asta dacă nu cumva președintele executiv Cristi Vlad l-o fi găsit pe play-makerul pe care îl caută de destulă vreme, pentru a fi un back-up pentru Claudiu Tudor, cel care va reveni la pregătiri de pe 10 ianuarie.

Despre Alex Puchea și Adi Vintilă s-a speculat în presa locală că li s-ar fi propus să meargă la campioana de toamnă a Ligii A Prahova, CS Blejoi, împreună cu… Dragoș Gheorghe. Cum cel din urmă nu figurează pe lista oficială a celor la care s-a renunțat, postată astăzi, 5 ianuarie, pe www.fcpetrolul.ro, rămâne de văzut dacă Blejoiul va manifesta interes pentru vreunul dintre cei menționați mai sus că nu mai fac parte din planurule de viitor imediat ale lui Romulus Ciobanu.

Foto: www.fcpetrolul.ro