Marţi 13 – Ziua Informării Preventive

Redactia -

Marţi 13 – Ziua Informării Preventive

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat fiecare zi de 13 care se suprapune cu ziua de marţi, drept “ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE” în România, aceasta reprezentând o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv şi implicit, o zi importantă în care, destinul unor cetăţeni poate fi schimbat în bine, prin însuşirea măsurilor menite a le proteja viaţa. Evenimentul este organizat în acest an pe data de 13 august.

Astfel, marţi – 13 august 2013, între orele 10:00 – 12:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino”al judeţului Prahova îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

De asemenea, la nivelul judeţului Prahova vor fi organizate puncte de informare preventivă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.