Marian Pușcaș, realizatorul „Orei HIPICE”, foarte supărat că scade, spre final de an, numărul de curse de pe Hipodromul Ploiești. Dezbatere, la PLOIEȘTI TV, cu dr. Ramona Stoenescu și comisarul hipic Mihai Mircescu

Dragos Trestioreanu -

Marian Pușcaș, realizatorul „Orei HIPICE”, foarte supărat că scade, spre final de an, numărul de curse de pe Hipodromul Ploiești. Dezbatere, la PLOIEȘTI TV, cu dr. Ramona Stoenescu și comisarul hipic Mihai Mircescu

Vineri, 1 noiembrie 2019, de la ora 21.00, pe „PLOIEȘTI TV”, se va difuza un nou episod al emisiunii „Ora HIPICĂ” a binecunoscutului realizator local Marian Pușcaș. înregistrată cu o zi mai înainte. Singura emisiune din municipiu și județ dedicată turfului îi va avea drept invitați pe dr. Ramona Stoenescu, o practicantă a echitației, și pe ing. Mihai Mircescu, un comisar hipic de pe Hipodromul Ploiești. Împreună cu cei doi „musafiri”, amfitrionul va dezbate situația curselor de trap de pe hipodrom, moderatorul fiind foarte supărat din cauza scăderii numărului acestora, mai spre final de an.

„După două săptămâni de pauză, pe hipodrom, din cauza unei viroze puternice care a afectat 170 de cai aflați în grajdurile de acolo, se reiau, sâmbătă dimineață, pe 2 noiembrie, la ora 10.30, și cursele ce-ar fi trebuit să fie în număr de cinci, în reuniunea cu numărul 15,  dar vor fi, până la urmă, numai patru” – a informat Pușcaș publicul amator de turf. El a continuat prin a declara că, „deși era programat Criteriul de Fond, o cursă semiclasică desemnând  fondistul anului, fiind astfel obligatoriu de disputat, aceasta nu va mai avea loc în acest an”! Făcând haz de necaz, teleastul local a admis că, „poate o vor programa în… noaptea de Revelion, cine știe?”. Tot Marian Pușcaș a mai făcut public și informația potrivit căreia în acest an ar urma a se mai desfășura încă două curse semiclasice, Premiul de Toamnă și Premiul de Închidere, neezitând a-și exterioriza totuși o anumită neîncredere față de organizarea acestora.

În sfârșit, potrivit aceluiași realizator de emisiune hipică, ulterior Premiului de Închidere se va instala vacanța de iarnă pentru cei 70 de salariați de pe hipodrom, cei care vor rămâne astfel în „stand-by” până în luna martie a anului viitor. Prea lungă vacanța, în opinia omului de televiziune, dat fiind, zice tot el, „cei 5000 de lei încasați lunar, acesta fiind salariul mediu al angajaților de la Hipodromul Ploiești”!

Foto: arhivă emisiunea „Ora HIPICĂ”