Marian Săniuță își deschide cabinet parlamentar și în Ploiești

Redactia -

Prezent la emisiunea Prim Plan, la Valea Prahovei TV, deputatul Marian Săniuță a anunțat că își va deschide cabinet parlamentar și în Ploiești, deși este deputat pe Colegiul Valea Slănicului, având actualmente cabinet parlamentar în satul Găgeni (comuna Păulești). Faptul că fostul șef al PSD Prahova, rămas independent după ce a demisionat din funcție și din partid cu mai bine de un an în urmă, acum se apropie din nou de electoratul ploieștean, vine să întărescă speculațiile conform cărora mai multe formațiuni politice i-ar fi propus să-i susțină o eventuală candidatură la Consiliul Județean Prahova sau Primăria Ploiești. Se spune că Săniuță, dispunând de o notorietate ce rămâne la cote înalte și de sprijinul unui partid puternic, ar putea aborda inclusiv o candidatură pe un colegiu senatorial, în cazul în care va fi menținută actuala configurație a colegiului senatorial nr. 2 (Ploiești Centru/Nord, Valea Slănicului).

Deputatul nu a comentat vizavi de viitoarea sa candidatură, justificând deschiderea unui al doilea cabinet parlamentar în afara circumscripției sale, astfel: “Am aflat, târziu e drept, că destul de mulți cetățeni din Ploiești vin în continuare la sediul PSD și întreabă de mine, având nevoie, știu eu, de o anumită consultare. Aflând de acest interes promit ca în această toamnă, cu ajutorul autorităților din Ploiești, așa cum cere legea, să-mi deschid un cabinet parlamentar și în municipiu, unde eu să vin, în măsura timpului, cel puțin o dată la două săptămâni, și unde să activeze tot timpul un asistent ce va ține relația cu cetățenii. Sper să anunț cât de repede cu putință adresa noului cabinet tocmai pentru a discuta cu ploieștenii problemele lor și pentru a-i sprijini cu ceea ce pot eu.”

”Mi s-au propus câte în lună și în stele”

În ceea ce privește aderarea sa la un alt partid, Marian Săniuță a precizat că deocamdată își va menține independența, urmând să ia o decizie în apropierea alegerilor de anul viitor. Acesta a confirmat însă că a fost contactat de partidele importante. “Mi s-au propus câte în lună și în stele, inclusiv funcții în partid, vicepreședinte, prim vicepreședinte”, a mărturisit Săniuță. ”La UNPR au fost discuții extrem de aplicate. Până la urmă Gabriel Oprea mi-a fost subordonat în Ministerul Administrației și Internelor. La PNL discuțiile s-au purtat mai mult la București, decât la Ploiești.” Deputatul a mai spus că au existat discuții și cu PD-L: ”Nu am vrut ca, intrând peste noapte în partidul puterii, să mi se spună domnule ai căutat ciolanul puterii. N-am astfel de aplecări către ciolanul puterii, de aceea voi rămâne o bună bucată de timp independent.” Apoi, Marian Săniuță a confirmat și abordarea sa din rândurile partidului din care a făcut parte. ”Nu pot să spun că mi-au oferit acum, din nou, funcția de președinte. Acolo discuțiile au fost mai mult de tatonare, și asta probabil în urma ultimelor sondaje care îl dau pe Marian Săniuță pe un anumit loc. (…)La PSD, m-aș întoarce într-o singură variantă, în condițiile în care PSD-ul actual ar fi PSD-ul din 1999 în care am intrat eu. Ori nu mai este…”,