Mario Nicolae iese la atac contra arbitrajului lui Marius Avram din meciul cu Dinamo

Redactia -

Mario Nicolae iese la atac contra arbitrajului lui Marius Avram din meciul cu Dinamo

Managerul sportiv al SC FC Petrolul Ploiești, Marius Nicolae (foto sus; www.fcpetrolul.ro), căruia i se mai spune Mario, a ales duminică, 22 septembrie 2013, o cale inedită de a protesta public împotriva arbitrajului bucureșteanului Marius Avram, de la meciul cu Dinamo, de pe „Arena Națională”, trimițând o scrisoare deschisă siteului „Gazetei sporturilor”. Iată ce a scris în epistola sa: „Sunt mândru de jucătorii mei! Fără să exagerez, avem cea mai bună echipă din România, jucăm cel mai frumos fotbal, avem cel mai bun antrenor din ţară şi cei mai frumoşi suporteri! Dar și nici o şansă de a ne lupta corect la titlu! Aceşti băieţi muncesc, zi de zi, până la epuizare. Au venit la Petrolul să câştige trofee. Ce să le spun eu, când vin şi mă întreabă de ce nu sunt lăsaţi să joace fotbal? Ce să-i răspund unui jucător ca Albin, când mă întreabă de ce avem gol perfect valabil anulat la fiecare meci? Cu Chiajna, Comănescu ne-a refuzat penalti în minutul 39, iar lui Priso i-a fost anulat golul din minutul 51, după un ofsaid văzut doar de tuşier. Ce să mai spun de meciul cu Dinamo? Eu şi Cosmin (n.r. – Contra) am ajuns să luăm pastile, ca să nu ne pierdem minţile! Nu este posibil să anulezi golul perfect valabil al lui Dore doar pentru că domnului Avram i s-a părut fault în atac. Am văzut reluările de zeci de ori. Nici urmă de infracţiune! Minutul 45, henţ în careu Rus, Avram nu vede penaltiul clar ca lumina zilei. Minutul 52, fault grosolan la Alcenat, Bălgrădean primeşte doar cartonaș galben, în loc să fie eliminat. Cine plăteşte, domnule Avram, pentru toate aceste erori, fie ele chiar şi omeneşti? Cine ne dă cele două puncte pe care ni le-aţi refuzat aseară? Nu cumva este conflict de interese ca o rudă de gradul întâi a unui arbitru să fie oficial al unui club de Liga I? Este normal ca echipe cu care Astra se luptă pentru Europa să fie arbitrate de fiul secretarului general al giurgiuvenilor? De ce nu se sesizează şi acum comisiile? Pentru că, în cazul meu, s-au tot sesizat! Înainte de finala Cupei, domnii de la comisii au fost atât de lezaţi de faptul că aş fi folosit cuvântul carnagiu, încât au găsit imediat ac de cojocul meu. Nu am pronunţat niciodată acest cuvânt, dar nu mai contează! Da, am spus că mi-e teamă de arbitrajul lui Istvan Kovacs şi mă bucur că m-au sacrificat pe mine, dar am avut parte de un arbitraj perfect al lui Balaj, în finală. Normal că domnul Kovacs nu m-a uitat! La Supercupă, eram suspendat și am văzut meciul din tribună, iar Kovacs a făcut raport suplimentar, în care a enumerat o serie de înjurături pe care i le-aş fi adresat. Ce auz fin! Într-un vacarm creat de patruzeci de mii de oameni, m-am făcut auzit! Incredibil şi neadevărat, dar nu interesează pe nimeni. Noi muncim, ei distrug…”.

Marius_Avram_gsp.roPentru a confirma o parte dintre cele acuzate de către oficialul Petrolului, iată, mai jos, care a fost articolul publicat, tot duminică, pe același site, www.gsp.ro:

„Centralul” a luat aseară mai multe decizii eronate importante, toate în favoarea dinamoviştilor.
Echipa lui Mulţescu a fost ajutată aseară (n.r. – sâmbătă, 21 spetembrie) de câteva decizii extrem de importante ale arbitrului Marius Avram, care a anulat un gol valabil Petrolului şi i-a arătat lui Bălgrădean doar cartonaş galben pentru intrarea violentă la Alcenat. Rămas eronat pe teren, Bălgrădean a parat lovitura de pedeapsă executată de Guilherme, apoi a avut alte 2-3 intervenţii fabuloase până la finalul meciului.
Ce greşeli a făcut Avram
– Minutul 43: Dore a marcat cu o lovitură de cap din 3 metri, la colţul scurt, dar Avram a anulat golul pe motiv de fault în atac la Fai. Pe reluările DigiSport nu se vede însă niciun fel de infracţiune;
– Minutul 45: Laurenţiu Rus comite henţ în careu, la o alunecare imprudentă, dar arbitrul nu acordă penalti pentru ploieşteni;
– Minutul 46: Avram fluieră finalul primei reprize chiar în momentul în care un jucător al Petrolului se pregătea să tragă la poartă, de la 18 metri;
– Minutul 52: Bălgrădean îl faultează grosolan pe Alcenat în careu, Avram dă corect penalti, dar acordă eronat doar cartonaş galben portarului, deşi intrarea violentă impunea unul roşu.

Ce ar mai putea fi de adăugat după ce am publicat și o părere neutră? Doar că, poate, cineva se va sesiza totuși și va spune stop acestei „campanii” a arbitrilor împotriva echipei Petrolul, greșeile de la partida cu Dinamo ale lui Marius Avram (foto jos; www.gsp.ro) venind imediat după cele, din etapa precedentă, de la meciul contra Concordiei Chiajna, de pe arena Ilie Oană!