Dacă Marius Cioiu a rămas „bun în grad”, fiind prezentat deja de o grupare din Superligă, un alt fost jucător al Petrolului, Simon Măzărache, a coborât de la Liga 1 la Liga 4! Vâlceanul a preferat însă a se retrage acasă, la echipa lui de suflet

Dragos Trestioreanu -

Dacă Marius Cioiu a rămas „bun în grad”, fiind prezentat deja de o grupare din Superligă, un alt fost jucător al Petrolului, Simon Măzărache, a coborât de la Liga 1 la Liga 4! Vâlceanul a preferat însă a se retrage acasă, la echipa lui de suflet

La primul antrenament din 2023 al echipei din SuperLigă FC Petrolul Ploiești, desfășurat în această lună, pe 3 ianuarie, pe arena Ilie Oană, a fost transmisă informația, de către ofițerul de presă al clubului găzarilor, Ionuț Pană, că doi dintre jucătorii folosiți până la finele anului trecut, dintre care unul începuse ca titular campionatul, nu mai fac parte din planurile principalului responsabil al staff-ului tehnic, Nae Constantin. Iar drept urmare, ei trebuie să-și caute alte echipe. Titularul din debutul sezonului, Marius Cioiu, a fost deja prezentat, vineri, 20 ianuarie, la o grupare din Liga 1, iar al doilea, mai în vârstă, Simon Măzărache, a preferat să se retragă acasă, la echipa de suflet a lui.

Marius Cioiu (foto sus, primul din stânga, numărul 24), mijlocaș de bandă, dar putând să evolueze și în spatele vârfului, un tânăr fotbalist tehnic apreciat de suporterii Petrolului și care a bifat și un gol, în partida de pe „Ilie Oană” cu Universitatea Cluj, a ajuns la FC Botoșani. Adică, posibil – dacă nu s-o întâmpla altfel – o viitoare adversară din play-out a „galben-albaștrilor”. Deși, e drept, dacă vor câștiga meciul de astăzi, de la ora 17.00, de la CS Mioveni, cu orice scor chiar, „lupii” ar reveni pe poziție de play-off. Despre Cioiu se spune că s-ar fi bătut palma, în cazul transferului definitiv, pentru o coproprietate, după modelul portarului Răzvan Ducan (foto sus, primul din dreapta), prezentat și el de FC Botoșani, tot pe 20 ianuarie. Asta ca urmare a unei înțelegeri similare cu FCSB: 50%-50%. Altfel, nu s-a oferit motivul pentru care FC Petrolul a renunțat, după numai aproape un an, la fotbalistul în vârstă de 23 de ani născut la Târgu Jiu și ajuns, via Viitorul Pandurii, la Academica Clinceni, în primul eșalon, fiind liber de contract. Cu același statut a fost legitimat, ulterior, și de clubul ploieștean, însă cred că despărțirea de gorjean nu a fost chiar cea mai bună decizie luată de conducerile ploieștenilor.

În schimb, musceleanul Simon Măzărache a optat pentru ARO Câmpulung, declarată, repet, echipa lui de suflet și preluată de un om de afaceri potent. Unul care totuși nu locuiește în Câmpulung Muscel, dar bagă mâna adânc în buzunar pentru fotbalul local și, în primul rând pentru actuala trupă a lui Simon, una deocamdată de Liga a IV-a din județul Argeș. În vacanța de iarnă, întors pe plaiurile natale, Simon Măzărache s-a întâlnit cu mai mulți fotbaliști cunoscuți, foști sau actuali, cu ocazia Serbării Crăciunului și a oferirii de cadouri copiilor fotbaliști, de către noul lui patron, la trei cluburi din zonă. Printre care ARO și CN Dinicu Golescu, în a cărui sală de festivități a avut loc întâlnirea. Una la care au luat parte, printre alții, și Dorinel Oancea (cu un debut excelent, vineri, la „U” Cluj, în victoria de acasă în dauna lui FC Voluntari, post-venirea, iarna aceasta, de la CS Mioveni), Cristian Vlad (fostul președinte executiv al FC Petrolul în ligile a patra, a treia și, parțial, a doua), Adrian Dulcea (antrenor în zonă, în prezent), Simon Măzărache, Andrei Panait (fost echipier al lui FC Argeș, ajuns apoi la CS Mioveni) și Iulian Tameș, tot antrenor și el (foto jos, de la stânga la dreapta).

Foto: www.fcbt.ro și www.informatiademuscel.ro