Au câștigat definitiv „meciul” cu FC Petrolul jucătorii Marius Coman și Dragoș Gheorghe sau vine „egalarea” astăzi, la CNSL? Urmează miercuri, la CD, o amendă usturătoare pentru clubul găzarilor, după episodul „Sepsi”?

Dragos Trestioreanu -

Au câștigat definitiv „meciul” cu FC Petrolul jucătorii Marius Coman și Dragoș Gheorghe sau vine „egalarea” astăzi, la CNSL? Urmează miercuri, la CD, o amendă usturătoare pentru clubul găzarilor, după episodul „Sepsi”?

După cum am mai scris, deja, jucătorii Marius Coman (foto mijloc), ex-component al FC Petrolul, în prezent la Corvinul Hunedoara, în Liga a III-a, și Dragoș Gheorghe (foto sus), actualmente la CSA Steaua București, dar împrumutat pentru un sezon, au înaintat memorii la Federația Română de Fotbal, pentru a solicita achitarea de către clubul găzarilor a drepturilor fianciare restante. Reamintesc că actualul marcator al echipei hunedorene nu a apucat să evolueze decât foarte puțin la Petrolul, deoarece a suferit o accidentare gravă înainte de startul sezonului trecut, iar după revenire nu avea cum să joace înaintea atacanților  de atunci, Sory Ibrahim Diarra și Senad Jarovic, maramureșeanu fiind apreciat drept inferior valoric acestora. Drept urmare, i s-a transmis, în primăvara acestui an, că nu se mai contează pe serviciile lui și că va trebui să-și caute altă echipă. Asta deși se afla încă sub contract, unul semnat pe două sezoane. În ceea ce-l privește pe Dragoș Gheorghe, acesta fusese adus în pauza de iarnă a campionatului trecut, sub formă de împrumut, pentru doi ani, de la divizionara secundă, pe atunci, Astra Giurgiu. Nici el nu a jucat cât și-ar fi visat, debutând repede, însă accidentându-se, tot repede, destul de serios. Iar odată cu recuperarea nu s-a mai impus ca titular pe postul lui, fiind detașat astfel, la începutul toamnei, la CSA Steaua, așa cum notam mai sus.

Ulterior a mai multor amânări la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor, în ședința din data de 16 noiembrie 2022, s-a decis, în cazul ambilor fotbaliști, că se „admite cererea reclamantului. Obligă pârâtul (n.r. – FC Petrolul) la plata drepturilor financiare restante și a bonusului, precum și a taxei de procedură. Cu recurs în termen de 5 zile”. Cum astăzi, 21 noiembrie 2022, expiră perioada de timp în care clubul ploieștean putea face recurs la verdictul CNSL, urmează să vedem dacă a și fost înaintat sau nu. Dacă nu, Petrolul e bună de plată față de Coman și Gheorghe, într-o situație în care conducătorii se plâng că fondurile financiare sunt din ce în ce mai puține spre zero! Bizar, dar ce nu e ciudat în fotbal, este că doi jucători care au evoluat foarte puțin în echipa „lupilor” au pretenții financiare într-un moment în care aici sunt probleme atât de mari. Nimeni nu zice ca oamenii să nu-și ceară banii pentru care au semnat contracte și pentru că s-au antrenat cât s-au antrenat. Numai că, pentru ceea ce au fost transferați la FC Petrolul, a juca mai precis, ar fi trebuit să fie mai înțelegători, mai ales că evoluează la cluburi care cred că îi și plătesc! În fine…

În altă ordine de idei, nu era suficientă aprobarea memoriilor lui Marius Coman și Dragoș Gheorghe că un alt dosar având ca pârât clubul „lupilor” se află pe masa Comisiei de Disciplină. Cea tot din cadrul FRF, ca și CNSL. Dosarul respectiv a apărut după meciul ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – ACS Petrolul Ploiești, cum se specifică pe www.lpf.ro, și are drept speță „Incidente”, ziua în care se va judeca urmând a fi miercuri, 23 noiembrie. Din cauza scandărilor cu un caracter șovin ale galeriei echipei oaspete (foto jos), din ultimele 20 de minute ale partidei pierdute cu scorul de 2-0 de „galben-albaștri”, unele la care însă centralul craiovean George Cătălin Găman nu a reacționat, în vederea opririi jocului, se anticipa totuși că urmează o amendă usturătoare pe adresa FC Petrolul. Adăugată banilor datorați celor doi jucători mai sus-menționați, chiar că asta, o repet, le mai lipsea găzarilor, în marasmul acesta financiar al clubului lor. Rămâne să așteptăm ce verdict se va da peste două zile, la Comisia de Disciplină.

Foto: Facebook@CSA Steaua și www.fcpetrolul.ro