Marius Fenichiu către primarul din Măneciu, Vasile Cordoş: „Vă solicit să cereți în mod public scuze suporterilor petrolişti!”

Redactia -

Marius Fenichiu către primarul din Măneciu, Vasile Cordoş: „Vă solicit să cereți în mod public scuze suporterilor petrolişti!”

Marius Fenichiu reacţionează dur după ce Vasile Cordoş, primarul comunei Măneciu, a semnat un document prin care le recomanda comercianţilor din localitate să închidă magazinele pentru că… vin suporterii Petrolului Ploieşti la meciul pe care echipa îl dispută cu Avântul Măneciu. Cum justifica edilul din Măneciu recomandarea? Prin afirmaţia că la meciurile anterioare s-au înregistrat furturi şi alte astfel de infracţiuni. 

Iată mesajul cu care Marius Fenichiu l-a pus la punct pe primarul Cordoş Vasile:

Domnule Primar al Comunei Măneciu,
Am citit cu indignare comunicatul adresat public de autoritățile locale din Comuna Măneciu, semnat de dumneavoastră, alături de Șeful Poliției Locale Măneciu și Șeful Postului de Politie Măneciu.
Având în vedere că în comunicat, suporterii echipei FC PETROLUL 52 PLOIEȘTI sunt incriminați că ar fi săvârșit în deplasările la meciurile disputate anterior, fapte de tulburare a liniștii publice, fapte de distrugere, furt, violență sau alte acte de vandalism, afirmațiile fiind total neadevărate, jignitoare și profund denigratoare la adresa suporterilor petroliști, vă solicit să cereți în mod public scuze suporterilor.
Aceste insulte, nu fac altceva decât să creeze ele însele o stare de tensiune în rândul nostru, al suporterilor FC PETROLUL 52 PLOIEȘTI, care am avut un comportament civilizat, de susținere a echipei, la toate meciurile desfășurate în deplasare.
În cazul în care nu veți adresa public scuze, voi depune plângere la adresa tuturor semnatarilor acestui comunicat, pentru insultă la adresa suporterilor FC PETROLUL 52 PLOIEȘTI. Vă atrag atenția că acuzele nefondate adresate de dumneavoastră, reprezentanții autorităților locale, reprezintă o instigare, o provocare a suporterilor petroliști.
Cu stimă,
Marius Fenichiu – suporter petrolist”

Şi iată şi explicaţiile şi scuzele de rigoare, venite din partea primarului Cordoş:
„Împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova,cu doua săptămâni,înaintea desfășurării meciului de fotbal Avântul Maneciu-Petrolul Ploiești,am mers pe stadion și am stabilit ce masuri trebuiesc luate,privind pregătirea terenului, a cabinelor jucătorilor,controlul spectatorilor,precum și a recomandărilor ce trebuie sa le facem,înaintea și după desfășurarea meciului,magazinelor care comercializează băuturi alcoolice.
În urma celor stabilite,cat și a adresei făcute de IJJPH, șeful Postului de politie Maneciu împreună cu șeful Politiei Locale Maneciu,au RECOMANDAT persoanelor fizice și juridice ,din comuna a Maneciu,ca pe data de 06 noiembrie sa nu desfășoare activități intre orele 12.30-17.00.
Deși,orice scuza,mai mult sau mai puțin,acuza,îmi cer scuze public,pe aceasta cale,ca nu am dat atenția cuvenita ultimei fraze,facuta in stil politienesc si care reprezinta o jignire,atât susținătorilor echipei Avântul Maneciu-Petrolul,cat și a susținătorilor echipei Petrolul Ploiesti.
Sunt susținătorul echipei Petrolul Ploiesti,de la vârsta de 13 ani,adică din anul 1957 de cand energia Ploiești,s-a numit Petrolul Ploiesti și a câștigat campionatul 1957-1958,dar și a echipei Avântul Maneciu-Petrolul de la vârsta de 10 ani. De aceea fac apel,atât către spectatori ,cat și către jucătorii ambelor echipe,sa dea dovada de fair-play și sa demonstreze ca ultima fraza a recomandărilor,a fost o greșeală.
Va mulțumesc tuturor și le doresc mult succes ambelor echipe,iar echipa AS Petolul 52 Ploiești,sau revină în liga 1,acolo unde o dorim cu toții.
Asa sa le ajute Dumnezeu!
Cu deosebită stima și respect,
primar
Vasile Cordoș!”

PS. Regret faptul ca,bunul meu prieten,Marius Fenechiu,în loc sa ma sune și să-mi facă cunoscuta greșeală,a dat o interpretare politică acestui eveniment nedorit.
Ca foști colegi și prieteni,ii doresc mult succes în campania de parlamentar,dar ii recomand ca sa o facă fără jigniri și fără a folosi suporterii și echipa de fotbal AS Petrolul 52 Ploiești,în aceasta campanie murdară și nici jignirea foștilor colegi de partid sau a tuturor partidelor ,nu face cinste unui viitor parlamentar.
Ne cunoaștem bine de câțiva ani ,dar pana acum nu l-am auzit niciodată pronunțate măcar numele Petrolul Ploiești,de unde atâta dragoste acum?
Am 72 deani și nu mi-am jignit prietenii,ba mai mult,i-am ajutat și respectat pe toți.Am curajul și plăcerea sa ma întâlnesc cu toti (care mai traiesc),să-i privesc în fata cu demnitate și nu plec ,rușinat,fruntea în fata nimănui.
Va doresc mult succes domnule Marius Fenechiu!