Marius Stan, protagonistul unor declarații tari cu bătaie mai mult sau mai puțin lungă! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 42)

Dragos Trestioreanu -

Marius Stan, protagonistul unor declarații tari cu bătaie mai mult sau mai puțin lungă! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 42)

Din ce-mi aduc aminte, sper să nu fac vreo confuzie acum, printre cei care l-au dorit foarte mult să fie instalat ca președinte executiv la FC Petrolul pe Marius Stan au fost și ultrașii de la P1. Situație în care, este perfect de înțeles reacția promptă a lor, printr-un comunicat apărut după ce gălățeanul a dat, din nou, o declarație tare, dar tot cu o bătaie lungă. Nu chiar atât de lungă, e drept, precum aceea că nu va pleca de la Petrolul până nu va lua campionatul în… 2024 – oare, o mai fi Pământul atunci, cine știe sigur? – și „lupii” nu vor combate în Liga Campionilor, precum Oțelul, altădată! La episodul de luni al emisiunii de sport de la Ploiești TV, „NECONVENȚIONAL”, realizată și moderată de colegul de breaslă Cristi Anghelescu, Stan a ieșit cu o altă promisiune. De data asta, cu o bătaie oarecum mai scurtă, dacă scurt poate fi numit un termen de aproape șase luni, adică unul până la vară. Supărat pe ceva sau… cineva, șeful Executivului clubului găzarilor, care se observă că tot suferă pentru diverse necazuri, vezi și eșecul instalării lui oficiale la FC Petrolul, a declarat că, indiferent dacă se va bifa la anul promovarea, domnia sa fiind sigură că se va reuși, totuși, îi va părăsi pe „lupii”, din varii motive. Dar, nu a făcut public niciunul și a dat astfel drumul la diverse speculații, ajungându-se chiar până la acuze aduse la adresa unui fost conducător demisionar de – mâine-poimâine – un an de zile! Unii zic că dl Marius ar fi „săpat” de către o fostă glorie a Petrolului, secondant al său ca funcție în organigramă, alții că și-ar fi „băgat coada” mai sus-amintitul, dar neprecizatul negru pe alb, membru fondator al ACS Petrolul ’52. Cel descoperit de ultrași că nu ar putea fi dat afară de la club tocmai pentru acest motiv, că este membru fondator! Dar, să demisioneze o fi avut voie? Dacă da, atunci mai e membru?!? Deja devine ilogic, nu?

De Marius Stan evident că auzisem de ani buni, îl știam și ca jucător, unul bun, cei de vârsta mea, dar și mai puțin, cu siguranță că l-au prins pe teren. Apoi, s-a impus ca oficial la clubul de care fusese atât de legat, Oțelul. Printre tinerii din branșă în meseria aceasta, Stan impunea atunci printr-un alt gen de președinte. Nu obtuz, nu lăudându-se, ca alții, cum îi mai.. „articula” pe jucători ca să-și bage mințile în cap – de unul la fel ne scăpase… legea, dar a mai revenit câte un pic! – și nici nu încurca subiectul cu predicatul, să zic așa. Era un model, ce mai, pe-atunci! Poate că și acea amintire l-a determinat pe prietenul Dan Culicovschi să-l numească, recent, drept cel mai bun președinte de club din România! Cred că însuși Marius Stan s-o fi simțit puțin jenat de această… titularizare a sa. La vremea de care pomenesc mai sus, da, el era, repet, un exemplu de cum trebuia să fi fost un președinte modern. Însă, părăsirea lumii fotbalului, pentru o perioadă destul de lungă, în favoarea politicii și a administrației locale – a fost primar al Galațiului vreme de un mandat, fiind ales pe lista PNL-ului -, l-a mai rupt nu numai de realitățile sportului rege autohton, ci și de un sistem relațional anterior. Un sistem pe care îl pusese bine de tot la punct. Ca și în viața de zic cu zi, și în fotbal, că tot din viață face parte și el, nu-i așa?, ochii care nu se văd se uită, fiind ceva firesc, de altfel. Îi uită arbitrii, care au „tocat-o” în tur pe Petrolul și nu am înțeles de ce, dar or fi știind ei ceva ce nu știm noi, îi uită federalii ș.a.m.d. Nu mai dezvolt. Poate și-a dat seama de toate astea, poate chiar l-a zgândărit cineva, poate i s-au băgat bețe în roate, poate și-a dat seama că nu mai e ca pe vremea Oțelului, poate, poate, poate… Poate pentru așa ceva, sau nu?, Marius Stan, un veritabil lord îndrăgostit de declarații tari pe termen lung, a mai dat una, deci, la „NECONVENȚIONAL”, de genul „dacă mă lăsați în pace, vă promit că iau titlul în 2024 și plec în… 2020”! Maestre Caragiale, vă distrați copios acolo, Sus, este?

Foto: www.realitateasportiva.net și www.viatalibera.ro