Marius Vișan – șansa trupei de fotbal ambițioase a unei localități mici de a deveni… mare!

Dragos Trestioreanu -

Marius Vișan – șansa trupei de fotbal ambițioase a unei localități mici de a deveni… mare!

Pe Marius Florian Vișan, actualul antrenor-jucător al campioanei de toamnă a Ligii A Prahova, AFC Bănești-Urleta, îl știu de multă vreme. L-am văzut jucând și la nivel superior, îi citeam și numele mereu, la început în ziare, apoi pe siteuri, pentru că aproape nu era week-end, dar nu numai, să nu marcheze cel puțin un gol, pe oriunde a jucat.

Deși, a mai tatonat cu ACS Bănești-Urleta cu primul loc din eșalonul de elită județeană, abia acum, în noiembrie 2018, a reușit să termine turul pe prima poziție. E drept, cu sufletul la gură, fiind nevoie de un 5-1, acasă, în dauna unei echipe care cam „mușcă” din adversari, AS Brebu, pentru a o depăși cu un gol pe CS Blejoi. Dar asta contează mai puțin, important fiind că lui Marius Vișan și băieților săi le-a ieșit în sfârșit!

Nu aș putea spune că aș avea relații cordiale cu Vișan, deși ne știm personal de ceva timp. Ba, dimpotrivă, mai degrabă îi face plăcere să mă tachineze, sau/și critice, atunci când vine vorba despre… CS Blejoi, gruparea cu care echipa lui s-a luptat și se va mai lupta, în retur, pentru titlul județean al ediției 2018-2019. Nu mă supără, ci mă amuză mai degrabă, fiindcă Marius este nu numai un antrenor foarte bun și a rămas și un marcator pe măsură, ci și că rămâne un tip spiritual. Ceea ce apreciez mult. Cum am apreciat, de altfel, și că – după ultima etapă a turului – a împărțit, în scris, pe o rețea de socializare, succesul și bucuria câștigării titlului neoficial de campioană de toamnă cu președintele Băneștiului, Aurel Covrig, un personaj local căruia, ca și brezeanului Marius Vișan, i se datorează performanța, pe jumătate deocamdată, a unei echipe ambițioase dintr-0 localitate mică, dar dorind a deveni… mare!

Foto: www.prahovabusiness.ro