Marlboro și Pall Mall de… Poșta Câlnău. Fabrică clandestinã de țigãri identificatã în Buzãu.

Daniel Dimache -

Marlboro și Pall Mall de… Poșta Câlnău. Fabrică clandestinã de țigãri identificatã în Buzãu.

 

 

 

În urma analizei de risc fiscal și a monitorizãrii permanente a pieței efectuate de inspectorii Direcției Generale Antifraudã Fiscalã, din cadrul ANAF, în localitatea Sudiți (comuna Poșta Câlnău) din județul Buzãu a fost identificatã o linie completã de fabricare clandestinã a țigaretelor.

Fabrica funcționa într-o halã industrialã dezafectatã, iar inspectorii antifraudã au identificat la fața locului atât pachete cu țigarete contrafãcute marca Marlboro gata de vânzare, cât și materiale utilizate în fabricarea ilegalã a țigaretelor, precum cca 1000 kg tutun prelucrat, milioane de ambalaje de carton inscripționate cu mãrcile Marlboro, Winston și Pall Mall, filtre pentru țigarete și alte materiale necesare contrafacerii țigaretelor. Pentru alimentarea cu energie electricã a liniei clandestine de producție a țigaretelor era folosit un grup electrogen de mare capacitate.

În spețã au fost sesizate organele de cercetare penalã din cadrul IPJ Buzãu, pentru continuarea verificãrilor, conform atribuțiilor legale. Acțiunea ANAF-Antifraudã a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalitãții Organizate și al Inspectoratului General al Poliției de Frontierã Române.