Marți, cu trei ore înaintea ultimului meci-test al „lupilor”, edilul-șef al Ploieștilor se vede cu suporterii organizați. Scopul? Dosarul licitației celor șase mărci „Petrolul”

Dragos Trestioreanu -

Marți, cu trei ore înaintea ultimului meci-test al „lupilor”, edilul-șef al Ploieștilor se vede cu suporterii organizați. Scopul? Dosarul licitației celor șase mărci „Petrolul”
După cum se știe deja, marți, 18 mai 2021, de la ora 18.00, fotbaliștii – seniori și juniori – apți de joc și/sau rămași în Ploiești înainte de vacanță, se vor deplasa într-o comună învecinată pentru ultimul meci-test dintre cele trei programate a se desfășura imediat după terminarea play-out-ului. Gazda „lupilor” va fi, de data aceasta, formația CS Blejoi, pe propria bază sportivă. Este posibil ca efectivul care va fi opus ocupantei poziției a a III-a din ierarhia finală a Seriei a V-a să fie mai redus decât cel de la testele cu Hușana Huși și CS Tunari, și alți seniori putând să fi plecat acasă, de tot ori în vacanță, înaintea week-end-ului. Mai mult ca sigur însă, Octavian Grigore se va afla pentru ultima oară pe banca Petrolului sau în tribună, așa cum s-a întâmplat, de fiecare dată, la ultimele două meciuri amicale disputate la Strejnicu și amintite mai sus. Nu ar fi exclus ca, dacă nu în seara aceasta, cel puțin mâine, 18 mai, să fie anunțat și înlocuitorul său, în persoana tehnicianului ales de pe lista scurtă de către conducerea clubului găzarilor.
Cu 27 de ore înaintea startului jocului de la Blejoi, reamintesc că suporterii organizați legal ai echipei ploieștene sunt invitați, printr-un comunicat postat și de www.gazetaph.ro, de către primarul Ploieștilor, av. Andrei Volosevici, în vederea unei consultări cu privire la întocmirea dosarului licitației celor șase mărci „Petrolul”, cele cu diverse denumiri (vezi comunicatul). Probabil că, după această întâlnire, care – repet – va avea loc marți, de la ora 15.00, la sediul Primăriei Ploiești, în cel mai scurt timp se va publicității și data de desfășurare a licitației, precum și cea a depunerii cererilor de intenție ale amatorilor de a participa la acest proces, în vederea achiziționării mărcilor. Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Pentru că, la fotbal, timpul nu stă în loc, neașteptându-se zile sau luni bune să se aleagă un antrenor și jucători noi!
La precedenta licitație, atunci când actualul Petrolul se afla în Liga 3 spre Liga 2, suma de achiziționare s-a auzit că ar fi fost undeva în jurul a 90.000 de euro. Cum, potrivit legii, odată creat un precedent de acest gen, primăria nu poate coborî sub acea sumă, urmând a se declara drept câștigător numai cine oferă una egală sau mai mare, este interesant de urmărit cine poate – în noile condiții – oferi cel puțin aceeași sumă. Asta dacă nu cumva Primăria Ploiești, în eventualitatea lipsei de participanți la procesul de licitație, va prelua cu totul echipa în patrimoniul său și va căuta și un partener privat, pentru a se respecta dreptul legal de a se promova. Dacă membrii fondatori vor continua să refuze asocierea, în ACS Petrolul ’52 Ploiești, cu primăria, cea din urmă nu ar mai beneficia de locul din Liga a II-a, dar asociația membrilor fondatori ar avea dreptul de a participa la licitație, în vreme ce administrația locală ar trebui să înființeze un – de exemplu – CSM FC Petrolul, cu un CIS nou. Astfel, se va asigura gratuitate la pregătire și meciuri pe arena Ilie Oană a unei grupări care trebuie să se înscrie însă în ultimul eșalon județean, potrivit regulamentului Federației Române de Fotbal! Deși ar fi ca atunci când se duelau, în eșalonul secund, două echipe locale: SC FC Petrolul Ploiești și FC Ploiești (fosta CSM FC Ploiești)! Bine, nici chiar așa! Însă, dacă totuși așa va fi, deși nu cred deloc în varianta asta, nu va mai fi nicio rivalitate, deoarece una dintre grupări va combate în L2, eșalon național, iar alta, într-un eșalon județean, în ultima ligă!
Foto: www.republikanews.ro și www.fcpetrolul.ro